Grav accident rutier între un microbuz cu 18 copii și o mașină. Șase minori, răniți. A fost activat planul roșu de intervenție

de Madalina PETRESCU Luni, 02 Octombrie 2023 809
Plan roșu de intervenție la Deveselu după ce a avut loc un grav accident rutier între un microbuz și o mașină.

Potrivit ISU Olt, în accident au fost implicate un microbuz, cu doi adulți și 18 minori, și un autoturism, în care se afla o femeie, în localitatea Deveselu.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Șapte persoane au fost transportate la spital. Este vorba despre șase adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, și femeia în vârstă de 59 de ani, care se afla la volanul autoturismului, care a fost implicat în accident.
Circulația pe DN 54, în localitatea Deveselu, a fost oprită pe ambele sensuri de mers.
Purtătorul de cuvânt ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a avut o intervenție în cadrul Stirilor B1 unde a dat mai multe detalii despre accidentul rutier de la Deveselu.

“Misiunea a fost finalizată imediat după primirea apelului la 112. Către locul evenimentului au fost alocate resursele disponibile pe partea medicală. Vorbim despre 7 echipaje SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială de stingere prevăzută cu accesorii pentru descarcerare, dar și 3 echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță, concomitent cu activarea planului roșu de intervenție și activarea planului alb la nivelul spitalelor Caracal și Slatina pentru că nu se cunoaștea exact numărul de persoane care vor ajunge la unitățile de primiri urgențe. Toate cele 21 de persoane au fost monitorizate la fața locului, 7 dintre acestea au fost transportate la spital. Este vorba despre 6 adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, și femeia în vârstă de 59 de ani, care se afla la volanul autoturismului, care a fost implicat în accident. Cele 7 persoane erau conștiente, cooperante, nu prezentau răni sau traumatisme care să le pună viața în pericol, iar copiii care nu au necesitat îngrijiri medicale și-au continuat deplasarea către municipiul Caracal către unitățile școlare unde urmau să ajungă”, a declarat Alin Băsăşteanu.

Purtătorul de cuvânt a dat câteva detalii espre momentul impactului.

“Este o cercetare pe care colegii de la poliție o fac la fața locului și cu siguranță concluziile vor fi transmise și făcute publice de colegii de la Inspectoratul de poliție. Misiunea din punct de vedere medical a fost finalizată, rezultând o cooperare foarte bună între forțele de intervenție și cooperarea cu spitalul, pentru că astfel de evenimente cu foarte multe persoane implicate, chiar dacă în prima fază nu se cunoaște numărul victimelor, necesită în primul rând o coordonare foarte bună la fața locului, dar și cu dispecerizarea și cu unitățile spitalicești unde victimele urmau să ajungă. Iar acest lucru a fost în parametri foarte, foarte buni. Acest lucru ne bucură”.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei