Marcel Ciolacu dă garanții: Nu a rămas niciun spital fără bani de salarii şi de medicamente

de Madalina PETRESCU Luni, 02 Octombrie 2023 608
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că niciun spital nu va rămâne fără bani de salarii şi de medicamente, precizând că până la rectificarea bugetară Guvernul a aprobat o procedură ca astfel de fonduri să fie asigurate prin Fondul de rezervă al Executivului.

El a fost întrebat de presă, luni, despre faptul că anumite spitale "nu au bani nici măcar de medicamente" şi ar urma să intre în "incapacitate de plată" în luna octombrie, notează stiripesurse.ro

“Am anticipat împreună cu ministrul de Finanţe şi cu ministrul Sănătăţii o astfel de situaţie. Mai mult, am aprobat în guvern procedura, până se va face rectificarea, cum se acoperă aceste cheltuieli, am făcut prin Fondul de rezervă al Guvernului. În acest moment nu este un blocaj, nu mai speriaţi oamenii, lăsaţi-i. Spuneţi-mi ce manager şi îl sun imediat, să văd ce sumă... dacă vorbim ceva generic... În ceea ce priveşte Casa de Sănătate, ştiţi foarte bine că am venit şi am schimbat toată conducerea. Mai ştiţi la fel de bine că am găsit 6 miliarde de lei acordate pe concediile medicale, ştiţi la fel de bine că am venit pe măsurile fiscale ca să plătească toată lumea CASS, 1,6 milioane de oameni nu plăteau CASS. Acele fonduri merg la Sănătate. Deci, cu alte cuvinte, am văzut şi probleme şi am şi intervenit şi nu a rămas până în acest moment niciun spital fără bani de salarii şi de medicamente. Cu certitudine, nu vor rămâne", a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a participat, luni, la inaugurarea unui nou amfiteatru al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei