Iată cum veți putea lucra mai ușor în alte țări ale Uniunii Europene

de Andreea ILIESCU Marţi, 18 Iunie 2013 128
Cetățenii care muncesc în altă țară din Uniunea Europeană ar trebuie să se bucure, teoretic, de același tratament ca și cetățenii țării respective în ceea ce privește accesul la piața muncii, condițiile de lucru, protecția socială și impozitele. În realitate, însă, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană, mulți dintre cei 10,7 milioane de lucrători migranți din UE se confruntă cu numeroase practici discriminatorii. 
"Din cauza acestor bariere, mulți cetățeni privesc cu neîncredere posibilitatea de a lucra în altă țară din UE", susține Comisia Europeană. 
Pentru a schimba această situație, Comisia propune măsuri menite să-i ajute pe lucrătorii europeni să își exercite drepturile. Concret, prin măsurile propuse, Comisia le cere statelor membre să pună la dispoziția lucrătorilor migranți și a angajatorilor canale oficiale care să le permită să obțină informații, asistență, consiliere juridică, să stabilească modalități de recurs pe care lucrătorii din alte țări să le poată utiliza în cazul în care sunt discriminați și să le permită sindicatelor și altor organizații să demareze proceduri administrative sau juridice în numele cetățenilor ale căror drepturi sunt încălcate. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei