Judecătorul Alina Nicoleta Ghica, noul președinte al CSM

de Camelia MIU - MITRIC Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 650
Judecătorul Alina Nicoleta Ghica, președinte al Secției contencios administrativ al Curții de Apel București, este noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ea a fost aleasă cu majoritate de voturi, 12 membri ai CSM dându-și acordul în acest sens, făcând astfel front comun împotriva celuilalt candidat, Alexandru Șerban. Acesta din urmă era, până vineri dimineață, singurul candidat pentru șefia CSM.
Judecătorul Ghica a depus un proiect comun, împreună cu procurorul Oana Schmidt Hăineală, la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, apreciind că este necesară o echipă pentru a coordona forul magistraților.
Proiectul celor doi magistrați a fost anunțat în deschiderea ședinței de vineri.
"Obiectivele pe care vrem să le promovăm în ceea ce privește CSM sunt comune. Independența magistraților trebuie să fie dublată și de responsabilizarea acestora. Vrem să promovăm comunicarea publică a CSM și comunicarea cu celelalte instituții", a declarat, vineri, Alina Nicoleta Ghica.
Aceasta a spus că vede Inspecția Judiciară autonomă, funcțională, iar în legătură cu volumul mare de dosare la instanțe, magistratul a declarat că acesta trebuie adoptat la fiecare instanță și unitate parchet.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei