Medici de familie, suspectați că au decontat ilegal servicii în timpul pandemiei. Cinci persoane duse la audieri

de Madalina PETRESCU Joi, 25 Ianuarie 2024 403
Mai mulţi medici de familie din Brașov sunt acuzați că au obținut ilegal fonduri în timpul pandemiei de COVID-19. Poliţiştii braşoveni de investigare a Criminalităţii Economice au efectuat în acest dosar 17 percheziţii.

Potrivit IPJ Braşov, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulţi medici de familie din judeţ ar fi obţinut ilegal sume de bani în perioada pandemiei.

Medicii au inserat date nereale în documentele pe care le-ar fi trimis în vederea decontării în urma consultaţiilor la distanţă pe care le-au efectuat pentru a monitoriza pacienţii cu COVID-19.
Deşi au pretins că ar fi monitorizat zilnic un anumit număr de pacienţi cu COVID-19, în realitate medicii nu ar fi comunicat deloc cu aceştia ori au făcut acest lucru doar la începutul bolii.

În urma percheziţiilor domiciliare, care au vizat sediile unor persoane juridice şi a punerii în executare a ordonanţelor care au vizat sediile unor instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii publice, s-au urmărit descoperirea şi ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidenţe personale), precum şi conducerea, în baza unor mandate de aducere, la sediul poliţiei, a 5 persoane, pentru audieri, se arată într-un comunicat al IPJ Braşov.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov şi Poliţiei Municipiului Făgăraş, precum şi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Braşov.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei