Ofițer constănțean, în statul major al operației U.E pentru asigurarea embargoului asupra armelor impus Libiei

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 24 Mai 2023 147
Începând cu anul 2021, Forțele Navale Române participă la Operația Uniunii Europene „IRINI” pentru asigurarea respectării embargoului Organizației Națiunilor Unite (ONU) asupra armelor impus Libiei și în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane.
Comanda navală a operației EUNAVFOR MED IRINI este deținută la acest moment de contramiralul de flotilă Valentino Rinaldi, ambarcat la bordul navei comandant, fregata italiană ITS „LIBECCIO”. Din statul major multinațional, care asigură planificarea, organizarea și coordonarea tuturor activităților face parte și căpitan-comandorul Sevghin Osman, care încadrează funcția de asistent al șefului de stat major pentru operațiile întrunite.
Născut și crescut la malul mării, tânărul ofițer a absolvit în anul 2007 cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, după care, timp de 7 ani, a încadrat diferite funcții la bordul navelor militare fluviale și în comandamentele structurilor Forțelor Navale Române. Din anul 2014 și-a desfășurat activitatea în cadrul Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale. Dezvoltarea personală și profesională include cursuri în țară și în străinătate. În anul 2022 Sevghin Osman a finalizat cu nota 10 cursurile postuniversitare de perfecționare din cadrul Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare din Brașov.
Cu o bogată experiență profesională în mediul internațional, căpitan-comandorul Sevghin Osman s-a remarcat la Reprezentanța militară a României la NATO și UE din cartierul General al NATO, de la Bruxelles, unde timp de trei ani a activat la secția NATO. În semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit i-a fost conferită emblema de onoare a Statului Major a Forțelor Terestre.
Alături de încă doi colegi români, tânărul ofițer poartă cu mândrie uniforma Forțelor Navale Române în cadrul operației EUNAVFOR MED IRINI și consideră că această participare aduce un plus de valoare cunoștințelor sale militare. „Am fost primit de întregul echipaj al fregatei Forțelor Navale Italiene cu căldura specific latină care ne caracterizează și pe noi, românii, astfel încât pot spune că integrarea s-a realizat foarte ușor. Pentru mine, această misiune este o provocare și totodată un motiv de mândrie. Prezența din ultimii ani a colegilor mei din Forțele Navale Române în cadrul misiunilor NATO și UE a contribuit la promovarea imaginii Alianței și a Uniunii, evidențiind totodată faptul că suntem un actor activ al implementării politicii de apărare colectivă. Pot spune că în aceste condiții presiunea este una mare, dar care mă obligă să acționez cu responsabilitate și conștiinciozitate pentru îndeplinirea misiunii. Port tricolorul românesc cu onoare pe uniforma militară, la sute de mile depărtare de casă, în cadrul efortului comun de încetare a conflictului din Libia și sunt mândru să fac parte din staff-ul multinațional alături de alți doi camarazi ai Forțelor Navale Române”, a declarat cpt. cdor Sevghin Osman.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei