Opt migranți afgani prinși la "frontiera verde" de polițiștii constănțeni

de Andreea ILIESCU Vineri, 27 Decembrie 2013 88
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat opt cetățeni afagani care au trecut ilegal "frontiera verde" în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în țări din spațiul Schengen.
Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfășurat, în baza unei informații, o acțiune de combatere a migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră au identificat, pe un drum național din apropierea localității de frontieră Ostrov din județul Constanța, un grup format din opt persoane de sex masculin.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbații în cauză sunt cetățeni afgani, cu vârste între 20 și 42 ani, care au ales să intre ilegal în România, prin trecerea pe jos a "frontierei verzi" dinspre R. Bulgaria. Cei opt bărbați afgani au declarat că întenționau să ajungă în țări din spațiul Schengen.
Întregul grup de migranți a fost predat, pe 27 decembrie, autorităților de frontieră din R. Bulgaria conform protocolului existent între cele două state. Polițiștii de frontieră au întocmit cetățenilor afgani dosare penale pentru intrarea în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei