Plase de pescuit ilegale, reținute de polițiștii de frontieră

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 14 Ianuarie 2013 162
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat în cooperare cu reprezentanții Rezervației Delta Dunării, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, ridicând în vederea confiscării plase de pescuit tip setcă în lungime de 120 metri.
La sfârșit de săptămână, polițiștii de frontieră de la Sulina și un reprezentant al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au acționat pe raza lacurilor Litvin și Vatafu, din județul Tulcea, pentru prevenirea și combaterii braconajului piscicol în zona de competență.
În urma controlului au fost descoperite abandonate patru plase de pescuit tip setcă în lungime de 120 metri care au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, în zona Cernavodă a fost găsită o barcă pescăreasă, din care oi bărbați pescuiau cu o plasă din nylon trifilară în lungime de 45 metri fără a deține autorizație de pescuit comercial. În barca celor doi bărbați a fost găsită și cantitatea de 7 kilograme pește din speciile fitofag și plătică, care a fost ridicată în vederea confiscării și predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil.
Peștele, plasele și barca au fost confiscate, iar suspecții sunt cercetați pentru braconaj.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei