Plecați în vacanță în Bulgaria? Iată cum vă pot ajuta polițiștii români

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 17 Ianuarie 2013 194
Prima serie de polițiști români, care a desfășurat activități de ordine și siguranță publică alături de polițiști bulgari, în stațiunea Bansko, a revenit în țară. Activitățile comune continuă până la sfârșitul lunii martie. În timpul activităților desfășurate în perioada 17 decembrie 2012 - 14 ianuarie, polițiștii români detașați în Bulgaria au consiliat 311 turiști români, în special cu privire la găsirea unor zone de interes, în legătură cu prevederile legislative din țara gazdă și au asistat 47 turiști români implicați în evenimente, facilitând comunicarea între autoritățile bulgărești și turiștii români.
De asemenea, polițiștii români au participat alături de polițiștii bulgari la 47 intervenții, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale sau ridicarea de autovehicule parcate ilegal. Totodată, polițiștii detașați au răspuns solicitărilor făcute în urma operațiunilor de schimb valutar, datorită neconcordanțelor existente între cursul afișat și cel practicat. 
Misiunile comune de patrulare româno-bulgare se realizează în patru perioade, respectiv: 17 decembrie 2012 - 15 ianuarie 2013, 15 ianuarie - 12 februarie, 12 februarie - 12 martie și 12 - 31 martie, pentru fiecare etapă fiind desemnați câte doi polițiști români vorbitori de limbă bulgară.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei