Polițiștii au intensificat controalele în trafic pentru depistarea șoferilor băuți și drogați la volan

de Florentina BOZÎNTAN Duminică, 27 August 2023 135
În perioada 25-27 august a.c., Poliția Română a desfășurat, în județul Constanța, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au efectuat 3.066 de testări pentru alcool și 738 pentru droguri.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 191 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 132.403 de lei.
Au fost reținute 56 de permise de conducere, totodată, fiind retrase și 45 de certificate de înmatriculare.
Polițiștii au constatat 27 de infracțiuni, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 13 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, 2 infracțiuni de deținere de droguri, restul fiind alte infracțiuni la regimul circulației rutiere.
La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier Constanța și polițiști de la alte structuri rutiere.

Exemple:

1.Un bărbat, de 19 de ani a fost depistat, de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, în comuna 23 August, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

2. Un bărbat, de 20 ani, a fost depistat, de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Mamaia , fiind sub influența substanțelor psihoactive.
De asemenea, s-a constatat faptul că autoturismul nu era asigurat printr-o poliță de asigurare valabilă.
Au fost retrase certificatul de inmatriculare și plăcuțele cu numerele de inmatriculare.

3. Un bărbat, de 21 de ani a fost depistat, de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, în stațiunea Eforie, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

4. Un bărbat, de 19 ani, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Constanța, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

5. Un bărbat, de 37 de ani, a fost depistat, de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, în orașul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu apartul etilotest, rezultatul fiind 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei