ROADPOL: Acțiune derulată în toate statele UE. Peste 1.600 de sancțiuni doar în Constanța

de Andreea CARAUA Luni, 22 Aprilie 2024 131
Săptămâna trecută, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au derulat activități conform planului de acțiune ROADPOL, ce s-a desfășurat simultan în toate statele Uniunii Europene, având ca scop prevenirea cauzelor generatoare de accidente, creșterea gradului de siguranță rutieră și respectarea regimului legal de viteză.
În Constanța, acțiunea a fost organizată pe principalele artere de circulație din județ și a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Au fost folosite toate aparatele radar din dotarea poliției rutiere, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 1.616 sancțiuni contravenționale, 860 dintre acestea fiind aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 754.000 de lei.
De asemenea, au fost suspendate 121 de permise de conducere, dintre care 76 au fost reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Au mai fost retrase 33 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 13 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei