Sediul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Port va fi renovat

de Andreea CARAUA Marţi, 14 Mai 2024 217
Cu ocazia derulării proiectului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), numit „Îmbunătățirea Managementului Riscului la Dezastre”, au fost anunțate lucrări de consolidare și modernizare a sediului Detașamentului de Pompieri Constanța - Port și Centrului de Antrenament pentru Scafandri de Intervenție, situat în Portul Constanța.
Proiectul IGSU se va încheia în anul 2027, fiind finanțat de Banca Mondială și Guvernul României.
Reprezentanții IGSU au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că „impactul acestei investiții asupra comunității și a mediului este unul pozitiv, iar eventualele inconveniente provocate ca urmare a desfășurării lucrărilor vor fi gestionate astfel încât efectele acestora să fie minime”.
Prin urmare, a fost elaborat un Plan de Management de Mediu și Social (PMMS), care poate fi consultat pe paginile web ale IGSU și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea”.
Care este starea actuală a sediului
Clădirea C1 din Poarta 5 a fost construită între anii 1975-1976, are o suprafață de 330 mp, este compusă din subsol, parter și trei etaje și servește ca pavilion administrativ.
Potrivit PMMS, în prezent, clădirea nu satisface nevoile Detașamentului de Pompieri și ale Centrului de Pregătire a Scafandrilor de Intervenție, fiind dotat cu prea puține spații destinate activităților colective sau altor funcții specifice. De asemenea, clădirea nu asigură accesul universal și nu dispune de facilități suficiente și adecvate pentru personalul feminin.
În urma unei verificări efectuate de un expert tehnic autorizat, clădirea se încadrează în clasa II de risc seismic. În caz de cutremur, posibilitatea de prăbușire a clădirii este redusă, dar scările și alte elemente pot fi afectate în urma unui seism major.
Propunerile pentru lucrările de consolidare și modernizare
Potrivit proiectului de modernizare, vor fi asigurate locuri optime pentru desfășurarea activităților sociale, prin redistribuirea spațiilor existente din clădirea C1, modernizarea accesului principal și a celor secundare.
De asemenea, clădirea va găzdui Detașamentul de Pompieri al Portului Constanța, un dispecerat și sediul Centrului de Pregătire a Scafandrilor de Intervenție, cu spații adecvate pentru formatori și scafandrii de intervenție care participă la cursuri.
Totodată, construcția va fi dotată cu rampe de acces și toalete pentru persoanele cu dizabilități, sală de sport, băi separate, vestiare și dormitoare pentru femei și bărbați. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei