Șefii din Poliție eliberați din funcții după fuga lui Cătălin Cherecheș au rămas tot șefi

de Madalina PETRESCU Luni, 04 Decembrie 2023 7747
Șefii din Poliție demiși după fuga lui Cătălin Cherecheș din țară au rămas șefi în sistem, fiind doar mutați în alte structuri ale Ministerului de Interne, informează Digi24.
Practic, nicio sancțiune în Poliție după fuga lui Cherecheș.

Fostul șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman, criticat de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), pentru că și-a luat concediu chiar când Cherecheș a fugit din țară, a ajuns la IPJ Vaslui.

Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, e acum la dispoziția ministrului Predoiu și așteaptă să îi fie trasate noi sarcini.
Marius Vizitiu, unul dintre foștii adjuncți ai lui Ivașcu, e acum director la Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, iar Daniel Mânca, celălalt fost adjunct, a ajuns director la Direcția de Administrare și Logistică.
La rândul său, fostul șef al Direcției de Protecție Internă Maramureș s-a pensionat.

Sursa citată explică faptul cum se ajunge aici, la fel ca după alte scandaluri în Poliție, deoarece legea privind statutul polițistului spune că un agent nu poate fi dat afară din sistem decât când e pus sub acuzare și există o decizie în cazul lui în acest sens.
Cherecheș e acum în arestul din Germania, în „condiții oarecum de maximă securitate.”

Amintim că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. El a reușit să fugă din țară cu puțin timp înainte de pronunțarea sentinței, cu ajutorul cărții de identitate a unui văr, în contextul în care era sub control judiciar și, teoretic, nu putea fi lăsat să plece.

Ulterior, el a fost prins în Germania, iar acum, potrivit avocatului său, stă în arest în „condiții oarecum de maximă securitate”.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei