Unde ajung bunurile contrafăcute aduse din China

de Anca PAPAN Luni, 10 Februarie 2014 424
Bunurile contrafăcute pe care chinezii încearcă să le bage în țară, cu precădere prin Portul Constanța Sud Agigea, nu rămân întotdeauna pe teritoriul României, ci uneori ar trebui să-și continue "călătoria" și spre vecinii noștri. Anul trecut, Republica Moldova și Ucraina au fost țările în care ar fi trebuit să ajungă tot felul de articole realizate după modelul sau purtând logoul unor branduri celebre. Chinezii "mizează" în special pe îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, dar și parfumuri și cosmetice. 
"Fenomenul s-a manifestat cu precădere în Portul Constanța Sud Agigea sub forma încercării de a pune în circulație bunuri contrafăcute având ca proveniență China, cu destinația unor țări precum România, Republica Moldova sau Ucraina. Din categoria acestor bunuri ce poartă inscripții și semne figurative ale unor mărci înregistrate amintim articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării, uz casnic, parfumuri și cosmetice", au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. 
În anul 2013, la nivelul Gărzii de Coastă au fost constatate aproape 190 de astfel de infracțiuni (produselor contrafăcute care aduc atin-gere unor drepturi de proprietate intelectuală) și au fost întocmite mai bine de 220 de dosare penale. 
Mai mult, în doar 12 luni, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare de 66,7 milioane lei. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei