Versiune nouă a softului JCATS, testată la Centrul de Instruire al Forțelor Navale

de Andreea ILIESCU Marţi, 29 Ianuarie 2013 1111
O nouă versiune a softului JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation - simulare tactică distribuită și constructivă) va fi testată și validată la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale. 
JCATS oferă posibilitatea de a conduce activități, de la nivel tactic până la grupări de forțe întrunite, incluzând întregul spectru al conflictelor.
În cei peste cinci ani de existență, Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare a pus la dispoziția Forțelor Navale suportul organizatoric și informatic pentru mai mult de 30 de exerciții de instruire prin simulare constructivă cu diferite structuri tactice și administrative, la care au participat peste 2.500 de militari români și străini.
Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale
(CISE) a fost înființat la data de 1 iunie 2007, ca urmare a angajamentelor asumate de țara noastră prin aderarea la NATO, privitoare la creșterea nivelului de instruire și interoperabilitate a structurilor militare românești cu cele din Alianță.
Până în anul 2010, militarii centrului au participat la programe de pregătire în alte centre similare ale partenerilor, în urma cărora aceștia au obținut certificarea NATO Instructor-Evaluator MAREVAL, pentru fiecare domeniu de evaluare.
În perioada 2007-2009, personalul specializat în domeniul simulării constructive și instructorii americani ai CUBIC/România au introdus și validat softul de simulare JCATS pe stațiile de lucru ale CISE.
Cunoscuți acum ca "pieile roșii" din Forțele Navale, datorită echipamentului de protecție de culoare roșie pe care îl poartă, specialiștii centrului asigură instruirea operațională prin simulare, evaluează și certifică structurile din Forțele Navale pentru participarea la misiuni naționale, NATO sau UE. 
Taguri

Comentează știrea

Angajați Anr joi, 10 ianuarie
29 ianuarie 2013
Era si cazul sa vina {...CURTEA DE CONTURI}, prea mult jaf s-a facut si nimeni nu s- a sesizat încă, o grămadă de licitații trucate si achiziții

Angajați Anr joi, 10 ianuarie Era si cazul sa vina {...CURTEA DE CONTURI}, prea mult jaf s-a facut si nimeni nu s- a sesizat încă, o grămadă de licitații trucate si achiziții la, iar ultima magarie a fost modificarea contractului colectiv de munca ilegala si majorarea salariilor la vârful Anr, acordarea de prime si sporuri pentru directorii de direcții si șefii de servicii, speram ca cei vinovați sa plătească , ne- am saturat de toate hotiile,asteptam cu interes sa se facă dreptate, mulțumim! Examen de la Marinar azi, ora 07:40 F bine, acum ar trebui dați afara cei care au facut posibila mutarea la bucuresti a evaluarilor,Calintaru , Berescu si olteanu , datorita lor multi oameni au avut de suferit si instituția a fost denigrata votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecvat 2. Control de la Anr-ist azi, ora 07:50 Mai nea TITA , ce se mai aude despre vizita celor de la curtea de conturi, au descoperit unde si cum s- au cheltuit cei 8,6 mil de euro de care zicea dl Sagau , au găsit vinovații pentru măririle ilegale de salarii si beneficiarii acestora? Iar despre evaluari f bine si asa cum zicea si marinarul , afara cu tradatorii care au distrus Anr - ul! votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecvat 3. Preda e de vina de la xxl acum trei ore Preda a dus examenele la Bucuresti si vrea sa le mute la Mogosoaia, la Stelica Cojocaru, ca sa nu se mai ia spaga la Constanta, ci sa o ia ei. Ce nu e clar? Schimbarea a facut-o Olteanu Eugen, numit director interimar de Preda. Cei trei: Preda, Cojocaru si Olteanu sunt capii relelor, niste spagari ordinari. De ce tace Sagau? I-au astupat gura sau l-au santajat cu ceva? D-le Tita, poate aflati ceva si scrieti un articol! votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecvat 4. opiniile angajatilor ANR de la AFARA CU MAMELUCII acum 5 minute Angajați Anr joi, 10 ianuarie Era si cazul sa vina {...CURTEA DE CONTURI}, prea mult jaf s-a facut si nimeni nu s- a sesizat încă, o grămadă de licitații trucate si achiziții la, iar ultima magarie a fost modificarea contractului colectiv de munca ilegala si majorarea salariilor la vârful Anr, acordarea de prime si sporuri pentru directorii de direcții si șefii de servicii, speram ca cei vinovați sa plătească , ne- am saturat de toate hotiile,asteptam cu interes sa se facă dreptate, mulțumim! votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecva

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei