VIDEO / INCENDIU PUTERNIC LA PETROMIDIA

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 21 Iunie 2023 324
UPDATE 16.15 Prima misiune a autospecialei transport roboți

La misiunea de stingere a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov.
Acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative in misiuni complexe.
Autospecialele au in componență 4 roboți ( 2 cu motoare electrice și 2 cu motoare termice) și sunt destinate intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise (contaminate chimic, biologic și nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.
De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere/împingere, tractare/remorcare.


UPDATE. 15:50. La fața locului urmează să ajungă și laboratorul de analize din cadrul Agenției de Protecția Mediului Constanța și comisarii de la Garda de Mediu. Din primele informații, ar fi avut loc o explozie la o pompă.
Până în prezent, nu sunt informații că ar fi victime rănite. 
Locuitorii din Năvodari au primit un mesaj RO-ALERT, fiind atenționați să evite zona Petromidia, din cauza degajărilor mari de fum. 


UPDATE 15:30 ISU Constanța a transmis următoarele detalii de la fața locului.

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. 

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele  din teren vor fi suplimentate cu 5 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița și 1 din județul Tulcea.

Misiunea este în dinamică


În această după-amiază a fost anunțat un incendiu la Rafinăria Petromidia. Martorii spun că s-a auzit o bubuitură puternică. Explozia a fost urmată de un incendiu puternic. Fumul gros se îndreaptă spre Constanța. Spre rafinărie au plecat echipaje ISU.
Evenimentul este în derulare revenim cu amănunte.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei