Zeci de percheziții la evazioniști cu băuturi alcoolice

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 06 Iunie 2014 233
Peste 200 de polițiști au descins, ieri după-amiază, în peste 40 de percheziții, în opt județe și în București, la mai multe societăți unde se bănuiește că se realiza evaziune fiscală cu produse accizabile. Mai precis, cu vin, după cum ne-au precizat surse apropiate anchetei. 

Acțiunea a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cu sprijinul infor-mativ al Direcției de Informații și Protecție Internă, iar descinderile au avut loc în Constanța, Tulcea, Ialomița, Dolj, Olt, Maramureș, Iași, Vrancea și București.
 
Suspecții sunt acuzați că, în anii 2013 și 2014, au produs bunuri accizabile, ce intră sub incidența sistemului de antrepozitare fiscală, dar nu le-au înregistrat în evidența contabilă a societăților, sustrăgân-du-se astfel de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat. 

Produsele astfel obținute, cu ajutorul unei instalații clandestine, aflată într-un spațiu al unei societăți comerciale de pe raza județului Constanța, au fost comercializate fără documente justificative și certificate de conformitate, atât în municipiul Constanța cât și în cele șapte județe menționate mai sus. Mai multe informații urmează să fie comunicate pe măsură ce avan-sează ancheta oamenilor legii constănțeni.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei