Dan Chișu și Șerban Huidu la Constanța Campionatul internațional de gătit în aer liber

de Violeta PAVELESCU Marţi, 13 Mai 2008 307
Ieri, în stațiunea Mamaia, reprezentanții Asociației Culturale Euro Est Alternativ au susținut o conferința în cadrul căreia a fost anunțat "Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber", un eveniment culinar de mare anvergură care se va desfășura în perioada 27-28 iunie, la Constanța. Aceasta este cea de-a doua etapă a competiției, prima având loc în perioada 29 februarie - 2 martie, la Azuga. Cea de-a treia etapă va avea loc la Gilău, în septembrie, urmând ca finala să se desfășoare la Brașov sau la București. Pot participa toți cei pasionați de arta culinară, de la bucătari specializați până la amatori. Concursul se va defășura pe două etape: pe 27 iunie va fi proba de preparate culinare reci, iar pe 28 secțiunea de gătit la fața locului, fiecare dintre etape fiind urmate de festivitatea de premiere. Vor fi acordate premii în bani, dar și ustensile de bucătărie. Alături de degustările de vinuri, vor avea loc concerte de muzică populară, etno, jazz și rock. Din Anglia, DJ Ben Serra și DJ "Bad Boy" Baker vor veni să susțină un concert house. Nu vor lipsi nici vedetele, fiind anunțată prezența lui Dan Chișu, celebrul realizator TV, de altfel, și bucătar. El va fi în poziția de juriu vox populi, solicitat în cazul în care juriul nu va pute lua o decizie cu privire la câștigători. Președintele juriului este Robert Rainford, bucătar american de origine jamaicană, cunoscut în România datorita emisiunii "License to grill". Din juriu vor mai face parte și cârcotașul Șerban Huidu, Dumitru Burtea, Șerban Ionescu, Cornelia Ghișoi și Vlad Florica. Obiectivul principal al competiției este acela de a marca zona culinarului în sfera artei, prin conceptul de "bucătărie-cultură". De asemenea, se urmărește și schimbarea percepției clasice asupra gătitului, conform căreia acesta ar trebui să se producă în spațiul tradițional de lucru. Se pune accent, totodată, și pe stimularea creativității bucătarilor, drept pentru care nu se va impune un anumit tip de preparat. Până acum s-au înscris bucătari din 25 de țări ca Japonia, Rusia, Ungaria sau Franța. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ, organizație nonguvernamentală pentru tineret cu sediul la București.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Monden

Ultima oră

Titlurile zilei