A murit fostul deputat UDMR Tokay György, fost ambasador al României în Lituania

de Cuget Liber Joi, 03 Martie 2016 102
Fostul deputat UDMR Tokay György, unul dintre membrii fondatori ai prezidiului executiv al UDMR, ministru pentru minorități și ambasador al României în Lituania, a murit la vârsta de 77 de ani.

Tokay György a fost deputat, lider de grup parlamentar, ministru pentru minorități și ambasador în țările baltice, membru fondator al Prezidiului Executiv UDMR și al Organizației Județene UDMR Arad.
S-a născut la 27 martie 1939 în Cluj, iar studiile juridice le-a absolvit în cadrul Universității "Babes-Bolyai". Și-a început activitatea în calitate de consilier juridic, apoi a devenit jurnalist, iar din 1976 a activat ca avocat.
A fost membru UDMR încă din decembrie 1989 și deputat în legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000. În 2005 a fost numit de președintele Traian Băsescu ambasador al României în Lituania.
"Îl admiram pe colegul nostru, Tokay György. Avea o atitudine fermă de fiecare dată când se prezenta în fața plenului Parlamentului, se adresa cu multă naturalețe în limba română, captând atenția tuturor. A reprezentat un model care, odată cu plecarea sa, nu s-a mai regăsit în politica românească. Ne-am dori să fie din nou printre noi, spunându-ne să avem multă grijă unii de alții", se arată într-un comunicat transmis de UDMR.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei