Adrian Câciu: „Nu cred că vreun guvern îşi va permite să nu-şi respecte angajamentul faţă de Educaţie”

de Mircea GHIȚĂ Joi, 08 Iunie 2023 310
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a apreciat joi că niciun guvern nu îşi va mai permite să nu îşi respecte angajamentele faţă de sistemul de educaţie, în condiţiile în care a devenit evidentă forţa pe care o au cadrele didactice.
„Nu cred că vreun guvern de aici încolo îşi va permite să nu-şi asume sau să nu îşi respecte angajamentul faţă de educaţie, pentru că toată ţara a văzut, până la urmă, forţa acestei categorii socio-profesionale şi mai ales, inclusiv Guvernul, a înţeles cât de prioritar este acest sistem. Poate a înţeles mai târziu decât trebuia. Dar este evident că s-a intrat într-un alt calendar. Asumarea înseamnă solidaritate, în primul rând. Pe de altă parte, înseamnă şi coerenţă în paşii pe care îi faci. Coerenţă care ţine seama şi de alte echilibre, echilibre cu mediul socio-economic, în care, până la urmă, ne desfăşurăm activitatea cu toţii”, a spus Câciu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern.
Ministrul a menţionat că s-au găsit o serie de resurse care vor conduce la o redistribuire şi o reprioritizare a cheltuielilor publice, cu ocazia următoarei rectificări.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei