Alegeri în PSD Constanța. Cine va conduce partidul?

de Carmen MOCANU Marţi, 09 Aprilie 2013 953
Aproximativ 800 de persoane au participat, ieri seară, la Conferința Județeană a PSD Constanța, din care 632 au fost delegați cu drept de vot. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură din Constanța unde sala a fost plină cu susținători ai PSD, la acțiune fiind prezenți de la simpli membri de partid, până la consilieri locali, județeni, primari și parlamentari. În schimb, de la eveniment a lipsit vreo oficialitate mai importantă a partidului de la nivel central, mesajul lui Victor Ponta fiind citit de unul dintre secretarii PSD, Andrei Dolineaschi. 

Mai mult, de la evenimentul organizat de PSD Constanța au lipsit doi dintre parlamentarii PSD aleși pe listele de la Constanța, Manuela Mitrea și Mădălin Voicu, care a fost totuși scuzat de senatorul Nicolae Moga că este plecat la Congresul Internațional al Romilor. În deschidere au ținut discursuri mai mulți parlamentari PSD, dar și președintele PSD Constanța, primarul Radu Mazăre, și prim-vicepreședintele PSD Constanța Nicușor Constantinescu.

După o trecere în revistă a rezultatelor înregistrate la alegerile locale și parlamentare de anul trecut în care USL Constanța a câștigat tot ce se putea câștiga la Constanța, s-a trecut la alegerea noului Comitet Executiv al PSD Constanța, precum și la alegerea membrilor Consiliului PSD Constanța. Procedura de alegere a fost prin vot deschis, astfel că totul s-a desfășurat foarte repede, în mare parte cam toți cei care se aflau pe liste fiind practic, reconfirmați pe funcții.

Așadar, președinte la Organizația Județeană a PSD Constanța rămâne Radu Mazăre, în timp ce Nicușor Constantinescu a fost reconfirmat ca prim-vicepreședinte la PSD Constanța, ambii fiind votați în unanimitate. De asemenea, delegații au stabilit ieri seară, ca la Congresul PSD din perioada 19-20 aprilie, să participe 125 de delegați din cadrul Organizației PSD Constanța.
  
La finalul acțiunii, toți social-democrații au plecat să sărbătorească evenimentul la Pavilionul Expozițional. 

Taguri

Comentează știrea

amuzatu
9 aprilie 2013
bleah!

de putea altfel, cu partidul asta?

Hanibal
9 aprilie 2013
cum e sacul,asa si petecul

Timp de 22 de ani , fara intrerupere , partidele din Romania , fara exceptie , au practicat coruptia , au ignorat interesele generale ale tarii , au subrezit institutiile statului . Partidele au dovedit ca nu au nicio legatura organica cu viata cetatenilor, motiv pentru care acestia au devenit nepasatori , refuzand sa ia parte la activitatea politica . Toate congresele, conventiile si conferintele sunt la fel in toate partidele. Ele sunt menite sa perpetueze la conducere aceeasi oameni , aceleasi politici , aceleasi interese. Drept urmare , a aparut o noua clasa " burgheza " care nu are nimic din traditiile de munca , de constiinta , si de valoare proprie. Partidele n-au fost capabile sa faca reformele promise demagogic , nu au facut nimic pentru modernizare si prosperitate. Schimbarea mult dorita nu se va produce pana cand pozitia fiecaruia nu va fi rezultatul meritelor si muncii lui si nu a faptului ca este clientul politic al cuiva . Sunt oameni care au ajuns foarte departe , fara ca ei sa justifice prin munca si capacitatea lor ca merita pozitia pe care au dobandit-o.

Vigilentu'
9 aprilie 2013
ametitilor

Ia mai cititi ultima propozitie. E vorba de social-democrati sau de democrat-liberali?

ROGVAIV
9 aprilie 2013
Semn rau

Pana si textul din fundalul imaginii bate in portocaliu.Ce sa fie oare ? Astia calca pe urmele pedeleului.

Răspuns la: ametitilor
Adăugat de : Vigilentu', 9 aprilie 2013
Ia mai cititi ultima propozitie. E vorba de social-democrati sau de democrat-liberali?
constantean
9 aprilie 2013
Pastaie reales, la al XIV-lea Congres

.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei