Aleșii județeni fac mișto de elevi. Facilitățile acordate acestora mai pot aștepta până după alegeri

de Mircea GHIȚĂ Joi, 30 Mai 2024 645
Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 29 mai 2024, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota un număr de 41 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Dintre acestea, proiectul de hotărâre cu numărul 116, privind acordarea unor facilități elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, a fost retras de pe ordinea de zi. Proiectul a fost inițiat în scopul susținerii accesului la educație, prin acordarea unor facilități elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Acestea constau în decontarea sub formă de abonament a cinci călătorii dus-întors/lună, în cadrul serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate.
Totodată, unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi, cel privind retragerea Unității Administrativ Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, nu a fost adoptat, el primind vot negativ din partea consilierilor judeţeni liberali.
Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” este singurul astfel de eveniment care a devenit, în timp, un brand și un produs cultural reprezentativ pentru România. Pe de altă parte, Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular „Mamaia” este o întrecere de anvergură care poate descoperi și promova noi talente care să ducă mai departe tradițiile populare și să pună în valoare cântecul popular tradițional autentic.
În scopul realizării acestor două evenimente de un real interes pentru comunitate, în ședința de joi a fost aprobat Protocolul de colaborare încheiat între Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, U.A.T. Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța și Municipiul Constanța.
Pentru două obiective de investiție, consilierii au aprobat miercuri indicatorii tehnico- economici. În cazul proiectului „Modernizare DJ 392: Vânători- Pecineaga, L = 3,0 km, km 6+980- km 9+980”, faza Proiect Tehnic, a fost prevăzută o valoare totală a investiției ce se ridică la 10.805.092.11 lei (inclusiv TVA), având ca sursă de finanțare bugetul local și o durată de realizare a investiției de 10 luni calendaristice. De asemenea, indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța” redau o valoare totală a investiției de 54.396.866,88 lei cu TVA.
Tot miercuri a fost aprobat și proiectul „Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ226A Tronsonul DN22/Tariverde – Cogealac și DJ226B Tronsonul Cogealac – Grădina - Pantelimon DN2A/Crucea”, cu cheltuielile aferente. Traseul celor două drumuri asigură legătura între două drumuri naționale, respectiv intersecția cu DN2A între Gălbiori și Crucea și intersecția cu DN22 în localitatea Tariverde. Valoarea totală a investiției se ridică la 159.710.262,08 lei fără TVA.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei