Asistenții sociali din Primăria Medgidia, implicați în "Săptămâna Voluntariatului"

de Carmen MOCANU Luni, 14 Mai 2012 401
În săptămâna 14-20 mai, la Medgidia va avea loc cea de-a VI-a ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Evenimentul are o importanță la nivel național și local datorită obiectivului său general și generos, acela de promovare a voluntariatului și a implicării active a cetățenilor în programe sociale specifice.
Serviciul de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia marchează acest eveniment prin lansarea activităților zilnice de promovare.
Săptămâna Națională a Voluntariatului se va deschide, astăzi, la Casa de Cultură "I. N. Roman", de la ora 10.00. Ea va fi urmată de Târgul Voluntariatului, în cadrul căruia ONG-urile își vor prezenta activitatea și vor distribui pliante în rândul cetățenilor din comunitatea locală.
În cea de-a doua zi a Săptămânii Voluntariatului, voluntarii vor vizita secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Medgidia, unde vor face donații de pampersi și lapte praf. Totodată, ei vor continua distribuirea de pliante în rândul comunității, în vederea recrutării de noi voluntari.
Organizatorii susțin că, miercuri, de la ora 10.00 va avea loc un spectacol organizat cu elevii din școlile generale și trupele din Medgidia. Ziua de joi este dedicată ecologizării orașului, prin activitatea "Orașul meu cel mai curat", ce constă în curățarea unor parcuri din municipiu.
În cadrul săptămânii vor mai avea loc vizite la fabrici din localitate și premierea voluntarilor participanți la diferite concursuri.
Evenimentul se va încheia duminică, 20 mai, cu o excursie la mănăstirea "Sf. Ioan Casian" din județul Constanța, oferită tinerilor care s-au implicat în activitățile de voluntariat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei