Băsescu revine la Cotroceni

de Alexandra BĂLAN Marţi, 28 August 2012 299
Traian Băsescu revine pe funcția de președinte al României, asta după ce, ieri, a avut loc ședința Parlamentului în care a fost citită hotărârea Curții Constituționale privind referendumul din 29 iulie. Următorul pas este publicarea deciziei în Monitorul Oficial.
Ședința a început în jurul orei 13.00, însă purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu anunța încă dinainte că "mulți dintre parlamentarii liberali, dacă nu toți, vor să boicoteze ședința de plen".
"Momentan sunt decizii indivi-duale, pot să vă confirm faptul că foarte mulți colegi, dacă nu cumva toți, au spus că nu doresc să participe la ședința de astăzi și o să vedem în funcție și de decizia pe care o vom lua împreună cu colegii de la PSD și de ședința de grup. (…) Momentan e o formă de boicot individual și nu putem obliga pe cineva să asiste la citirea unei decizii pe care o considerăm incorectă, chiar nu-i putem obliga", declara Voicu, înainte de o ședință a social-democraților și liberalilor pe această temă.
Ulterior, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că PSD a decis să fie solidar cu cei 7,4 milioane de români care au votat la referendum, iar parlamentarii partidului nu vor participa la ședința de plen.
"Circul" a continuat până la ora 15:30, când s-a decis într-un final ca ședința să fie reluată după o pauză de o oră.
Potrivit unei declarații a Monicăi Macovei din timpul ședinței, pentru ședința de ieri, nu era necesar cvorum, "nici pentru prezență, nici pentru citire".
Ședința a fost reluată la ora 16.00, însă reprezentanții USL din Parlament au decis să ia o nouă pauză. Aceștia au revenit în sală, unde, potrivit unor surse, la îndemnul premierului Victor Ponta, transmis prin sms, au început să semneze condica de prezență la ședință.
În jurul orei 17:15, liberalul Ioan Ghișe a solicitat amânarea cu două zile a prezentării deciziei Curții Constituționale în privința rezultatului referendumului. Propu-nerea acestuia a fost supusă votului și ulterior respinsă cu 20 de voturi "pentru", 196 "împotrivă" și 21 de abțineri. Într-un final, judecătorul Ștefan Minea a început să citească hotărârea CC în plenul Parlamentului, moment în care parla-mentarii USL au ieșit din sală. 

Taguri

Comentează știrea

hanibal
28 august 2012
n-a fost sa fie

Nu Basescu este invingator ci LEGEA asa cum este ea,facuta de politicianisti potrivit intereselor lor.La revenirea lui Basescu a contribuit si USL prin prestatia jalnica a celor doi pretinsi lideri,Ponta si Antonescu,doua figuri mediocre,trimise la inaintare de cei care stau in spatele lor.Ne convine sau nu,democratia de tip occidental are legile ei de fier pe care nimeni nu le poate ignora sau incalca fara sa suporte consecintele.Evenimentele din ultimele doua luni ne-au aratat adevarata față a așa zișilor liberali care sunt capabili de orice ticalosie pentru a ajunge la putere.Marea " unitate" a USL mult trambitata s-a vazut in aceasta perioada.Crin-Cacarau a ramas singur sa se lupte cu Basescu,in timp ca Ponta-Copy s-a dus in Africa sa rezolve probleme numai de el stiute.Credem ca,a reusit cu uimitoarea lui inteligenta capatata prin furturi intelectuale,sa afle ca elefantii au coarne,dar le poarta in gura.Asteptam sa faca o comunicare stiintifica in fața Muzeului Antipa.Dar sa nu ne pierdem speranta.Cei doi ,omul de tinichea si omul de paie vor mai pune la cale alta lovitura de stat cu ajutorul fortelor rezerviste si nemilitare ale lui Dogaru,cel care promitea romanilor ca daca Basescu se va intoarce la Cotroceni,va rascula poporul.USL s-a dovedit incapabil sa-l invinga pe Basescu.Si nu va reusi s-o faca atat timp cat strigoii comunisti in frunte cu bolsevicul Iliescu vor sabota in continuare economia si democratia in Romania.

ath
28 august 2012
@hanibal

Ai un vot de la mine.Dar trebuie sa mai precizam ca fara interventia Occidentului,Basescu ar fi fost demis la ora actuala.S-a dovedit ca democratia din Romania este un fel de apa de gura pentru politicienii romani.Sunt de acord,nimic nu primim pe gratis,Occidentul are interese in Romania.Dar daca ar fi sa aleg intre interesele puterilor occidentale si interesele oligarhilor romani prefer sa raman "sclavul" lumii civilizate.Daca ar fi sa aleg intre basca lui Mazare si o investitie de genul Ford Romania,prefer sa-i sarut mana lui Obama.Prin anii '90,Petre Roman spunea ca trebuie sa avem si noi capitalistii nostri.Ideea lui a fost buna numai ca in loc de capitalisti noi ne-am ales cu o patura noua de oligarhi.Unde dai si unde crapa.Oligarhii nu investesc in economie.Oligarhii "investesc" in fantani muzicale,in palate in masini scumpe si vacante de lux.Oligarhii traiesc din afacerile cu statul.Si nu ar fi nimic daca oligarhii nu ar incerca sa detina controlul total al puterii in stat.Pentru ei, 7.5 milioane de romani care au votat,sunt dor niste berbeci de asalt la poarta palatului Cotroceni. Berbecii de asalt au fost un fel de masini de razboi folosite la asediul cetatilor medievale.Oligarhii romani au strans atata banet incat isi permit sa schimbe guverne,sefi de stat sau sa cumpere voturi si majoritatea din Parlament.Numai la noi si in tarile africane mai vezi asa ceva.Daca Basescu nu va mai fi, va ramane in schimb umbra lui Basescu la Cotroceni.Cu Basescu sau fara Basescu,dorinta de libertate si democratie adevarata nu va putea fi stearsa prin ordonante de urgenta.Un lucru este cert,toate partidele actuale vor dispare daca nu inteleg sa treaca la o reforma interna.In primul rand partidele trebuie sa renunte la smecheri,la golani si la oamenii care nu au facut nimic in viata lor.Eu ma indoiesc ca vor avea taria sa o faca.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei