Ce proiecte de hotărâri au votat consilierii din Medgidia

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 01 Iunie 2013 234
Aleșii locali din Medgidia au dezbătut, la ultima ședință a Consiliului Local, 21 de proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi. 
Cel mai important punct, referitor la "Stabilirea impozitelor și taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2014", nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. Așadar, acesta va constitui probabil primul punct pe ordinea de zi a ședinței ulterioare.
La primul punct, s-a votat proiectul de hotărâre privind "Aprobarea contului de încheiere a execuției bugetului local al Municipiului Medgidia și al direcțiilor din subordinea Consiliului Local, a bugetelor instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, a bugetului fondurilor externe nerambursabile, pentru anul 2012".
În fundamentarea politicii fiscale și bugetare a municipiului Medgidia s-au avut în vedere evoluțiile bugetare ale anilor precedenți, prioritățile comunității pornind de la nevoile acesteia, realizarea obiectivelor stabilite prin strategia de dezvoltare a municipiului. Totodată, s-a avut în vedere evitarea unui grad ridicat de fiscalitate, îmbunătățirea sistemului de impunere și colectare a impozitelor și taxelor locale, asigurarea resurselor bugetare necesare pentru buna funcționare a instituțiilor și serviciilor publice subordonate, precum și asigurarea fondurilor pentru protecția socială.
La al doilea punct, s-a votat proiectul de hotărâre privind "Aprobarea contului de execuție al bugetului local și al instituțiilor finanțate din venituri proprii și subvenții pe trimestrul I al anului 2013". Un alt punct al ordinei de zi l-a reprezentat proiectul de hotărâre privind "Aprobarea Planului de analiză și acoperire a riscurilor în domeniul protecției civile în Municipiul Medgidia".
"Scopul aplicării planului de analiză și acoperire a riscurilor este de a cunoaște caracteristicile, formele de manifestare a acestora, pentru a realiza în scurt timp, în mod organizat și printr-o concepție unitară măsurile pentru asigurarea protecției populației, bunurilor materiale, colectivităților de animale, valorilor culturale și de patrimoniu, în situația producerii unor situații de urgență", a explicat primarul Marian Iordache.
Un alt proiect inițiat de edilul din Medgidia a fost cu privire la "Acordul Consiliului Local Medgidia pentru susținerea financiară a proiectului «Antreprenoriatul social - o schimbare socială» finanțat prin Programul Tineret în Acțiune".
"Obiectivul proiectului îl constituie promovarea antreprenoriatului social ca mecanism ce poate facilita participarea efectivă a tinerilor și poate contribui la îmbunătățirea situației tinerilor, grup puternic afectat de efectele crizei economice și șomaj. Grupul țintă îl reprezintă elevi din clasele terminale ale Liceului Tehnologic din Municipiul Medgidia, cu vârsta cuprinsă între 17-20 ani, proveniți din medii defavorizate, cu resurse financiare reduse", a spus primarul Marian Iordache. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei