Cine candidează pentru conducerea PDL Constanța

de Carmen MOCANU Joi, 14 Februarie 2013 840
Democrat-liberalii constănțeni se pregătesc să-și aleagă o nouă conducere, acțiunea urmând să aibă loc, vineri, de la ora 16.00, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. 
"La Consiliul de Coordonare Județean al PDL Constanța vor participa 410 delegați din tot județul și 20 de invitați. În cadrul Consiliului de Coordonare Județean vor avea loc alegeri de la președinte până la secretar executiv", a declarat actualul președinte al Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru.
El a precizat că, la întâlnire vor fi invitate și persoane din conducerea centrală a partidului.
Ales în urmă cu doi ani la conducerea filialei de la malul mării, Chiru spune că actualele alegerile de la PDL Constanța au loc în contextul reformării partidului la nivelul tuturor organizațiilor din țară, dar și la nivel național. De altfel, în luna martie este preconizată și Convenția Națională a PDL, moment în care se va alege noua conducere centrală a partidului.
Revenind pe plan local, marți seara, s-a încheiat procedura de depunere a candidaturilor pentru funcțiile existente.
Astfel, pentru funcția de președinte singurul care și-a depus candidatura este Christian Gigi Chiru. În schimb, pentru posturile de prim-vicepreședinți niciunul din cei trei existenți până acum, nu mai doresc o astfel de funcție. Mai exact, nici fostul deputat Constantin Chirilă, nici primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, și nici consilierul județean Florian Constantin nu mai doresc o astfel de responsabilitate.
Cum potrivit statutului la nivel județean sunt prevăzute două funcții de prim-vicepreședinți și doar cu acordul Biroului Permanent Național poate exista și a treia, în momentul de față, sunt valide doar două astfel de funcții.
Așadar, pentru funcțiile de prim-vicepreședinte și-au depus candidaturile consilierul local Iustin Fabian Roman și primarul comunei Poarta-Albă, Vasile Delicoti.
Pentru cele 10 funcții de vicepreședinți și-au înregistrat dosarele următorii democrat-liberali constănțeni: Senol Zevri, Lucian Popescu, Romeo Rezeanu, Mădălina Oana Pavel, Mariana Dumitrescu, Ioan Solomon, Corina Gheorghe, Adrian Sponte, Mihai Vișoianu, Valentin Zeicu, Linica Stan, Costel Stanca, Cerasela Arsinte, Izet Levent, Liviu Popa, Daniel Boanfă, Vasile Halici, Adrian Doxan.
Pentru funcția de secretar general există o singură candidatură în persoana democrat-liberalului George Măndilă.
Potrivit statutului, pentru secretar general adjunct există două posturi iar pentru ele și-au depus candidaturile Florin Gavrilă, Alexandru Maxim și Izet Levent.
Cele șase funcții de secretari executivi sunt râvnite de opt persoane, respectiv, Marian Ilinca, Sorin Cocheș, Bogdan Dobre, Petrișor Cruceanu, Ionuț Anghel, Gheorghe Daniel, Mihai Vișoianu și Șaganai Nusfet.
La trezorier candidează Coca Tudor, iar la Comisia de Statut, Etică și Litigii, Adrian Alexandrescu. Totodată, pentru funcția de la Comisia de Revizie și Control vor candida Mihai Durbală și Cristian Drăghici.
După cum se poate observa, foștii deputați Constantin Chirilă și Zanfir Iorguș au făcut un pas înapoi și nu mai doresc funcții de conducere. Cu toate acestea, ei vor face parte din viitorul Birou Permanent Județean al PDL Constanța deoarece potrivit statutului, președinții organizațiilor de colegii sunt membri de drept, cum sunt și președinții organizațiilor interne. De altfel, și actualul deputat Florin Gheorghe va face parte din BPJ și va avea rang de vicepreședinte.
Taguri

Comentează știrea

Hanibal
14 februarie 2013
alegeri la judet

Alegerile de partid si nu numai,au scopul de a alege pe cei mai buni.Ele reprezinta o faza superioara a selectiei,reprezinta de fapt esenta democratiei.Ne asteptam ca dupa infrangerea suferita,PDL sa actioneze pentru a se reforma.Dupa cum se vede , PDL Constanta voteaza pentru stagnare.Este nepermis ca pentru functiile cele mai importante sa nu se selectioneze mai multi candidati.Privind lista candidatilor,poti trage concluzia ca treburile sunt aranjate,sau ca domneste indiferenta.E grav sa constati ca pentru functiile cele mai importante nr.candidatilor este egal cu nr.functiilor,asa cum rezulta la presedinte,prim-vicepresedinti,secretar general,secretari generali adjuncti.Faptul ca dnii Chirila,Constantin si Anghel nu mai vor sa candideze,este un lucru bun.Ramane de vazut de ce au luat o astfel de hotarare.Poate pentru ca dnii Chirila si Constantin sa se "bata" pentru functia de presedinte la municipiu ? Vom vedea.Oricum,ceva nu este in regula.

PDL-ist
15 februarie 2013
Pacat

Asa si este treburile au fost aranjate !!! Ca de obicei Medgidia iese din calcul !!! sa nu ai niciun candidat dintr-un oras de 50000 de locuitori !!! Acelasi Zevri acelasi Coches !!!! Indamisibil !!!! Si va mai mirati ca sunteti un partid slab !!! Vrem oameni noi !!! Nu vechituri !!!

un curios
15 februarie 2013
Atentie mare

Mihai visoianu e de fapt Mihaita. E un jegos si un farseur. Vrea si el sa il bagati in seama. Dații și lui ceva să, faca că nu a facut nimic toata viața lui și se plictisește

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei