Cîţu: „Dacă există alte soluţii legislative, pot fi discutate în Parlament, pentru orice ordonanţă”

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 26 Ianuarie 2022 132
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după ce social-democraţii au anunţat că nu sunt mulţumiţi pe deplin cu forma Ordonanţei de Urgenţă pe energie adoptată marţi de Guvern, că orice modificare se poate face în Parlament.
„Aceste critici sau aceste soluţii puteau să fie prezentate în şedinţa de guvern, există acolo vicepremierul, există membri ai PSD în Guvern. Discuţia a fost simplă. A fost şedinţă de guvern, în şedinţa de guvern - ştiţi foarte bine - există un act normativ care are un parcurs, o procedură, avize, au venit avizele, a fost aprobat. Dacă există ale variante şi alte soluţii legislative, ele pot fi discutate în Parlamentul României pentru orice ordonanţă. Varianta care a fost în şedinţa de guvern aprobată este cea care a avut avizele şi cea care a trecut. Mai mult decât atât, eu nu ştiu ce să vă spun, că nu am fost acolo. Dacă doresc să facă amendamente, legea vine în Parlament”, a spus Cîţu la sediul central al PNL.
Întrebat dacă este de acord ca noua compensare de tarife la energie să fie aplicată şi pentru consumul din ianuarie, cum vrea PSD, nu doar pentru februarie şi martie, el a răspuns: „Eu sunt de acord cu un singur asterisc: să fie legal. Nu vrem după aceea să fie atacat la CCR şi apoi să-i punem pe oameni să plătească banii înapoi. Sunt de acord să meargă şi în noiembrie dacă se poate, dar avem o Constituţie care spune că este mai complicat să duci retroactiv. Dacă se poate, bineînţeles că sunt de acord”. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei