Dialogul primului ministru cu mediul de afaceri

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 26 Ianuarie 2022 143
În cadrul dialogului social inițiat de la preluarea mandatului, premierul Nicolae Ionel Ciucă a avut o nouă întâlnire cu reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Referindu-se la situația generată de creșterea prețurilor la energia electrică și la gaze, premierul a prezentat noile măsuri prin care vor fi protejați atât consumatorii casnici, cât și sectoarele economice, o atenție specială fiind acordată IMM-urilor.

În privința Planului Național de Redresare și Reziliență, premierul a precizat că mediul de afaceri va fi un partener pentru Executiv în implementarea măsurilor prevăzute, pentru a realiza investiții durabile și a obține un grad ridicat de absorbție a tuturor categoriilor de fonduri europene de care beneficiază România.

Politica fiscală a fost o altă temă abordată în cadrul întrevederii. Premierul a subliniat faptul că reprezentanții Executivului cunosc necesitatea asigurării unui sistem fiscal predictibil pentru cei care au afaceri și fac investiții în economie.

De asemenea, s-a discutat despre măsurile de debirocratizare adoptate până acum de Guvern și pașii care trebuie urmați, astfel încât acest proces să ducă la o digitalizare accelerată a instituțiilor publice.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei