Consiliul Local din Techirghiol a aprobat bugetul localităţii pentru anul 2023

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 03 Februarie 2023 696
Miercuri, la Techirghiol, a avut loc prima şedinţă ordinară a Consiliului Local din acest an, în care aleşii au votat mai multe proiecte importante pentru comunitate. Cel mai important dintre acestea a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe anul 2023.
Pentru acest an, veniturile bugetului local propuse sunt în cuantum de 66.199.362 lei, iar aceşti bani se împart pentru mai multe proiecte care urmează să fie continuate sau, unele, chiar demarate, în Techirghiol.
Veniturile proprii ale administraţiei locale din Techirghiol sunt în valoare de 11.091.590 lei, iar suma de 2.467.800 lei reprezintă defalcarea din unele venituri ale bugetului de stat.
Subvenţiile provenite de la bugetul de stat şi de la alte bugete sunt în valoare de 11.153.204 lei, în timp ce mai există şi sume provenite din partea Uniunii Europene în valoare de 29.104.617 lei. Din Programul Naţional „Anghel Saligny“ provin nu mai puţin de 7.000.000 de lei.
Din acest buget, aproximativ 35% va fi direcţionat către funcţionare şi peste 65 la sută către investiţii şi dezvoltare.
În oraşul Techirghiol există mai multe proiecte de investiţii pentru anul 2023. În primul rând este vorba despre investiţiile care vor fi continuate, iar unul dintre acestea este continuarea lucrărilor pentru „Creşterea activităţii turistice a staţiunii balneare Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii turistice tehnico-edilitare zona A202”, cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.
Al doilea proiect de acest gen este continuarea lucrării de „Extindere Rețea Electrică de Interes Public în cartierul Nenciu Stoian”. Acest proiect se află momentan în prima etapă. De asemenea, mai există şi proiecte de investiţii noi pentru oraşul Techirghiol. Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a enumerat câteva dintre acestea.
„Avem în primul rând demararea lucrărilor de obiectiv pentru proiectul construirii unei creşe în oraşul nostru. Apoi vorbim despre demararea lucrărilor de îmbunătăţire a mobilităţii urbane în oraş, proiect care este finanţat cu ajutorul Programului Naţional de Investiţii «Anghel Saligny». Totodată mai discutăm despre demararea lucrărilor privind creşterea mobilităţii urbane prin extinderea zonei de agrement cu pistă pentru biciclete şi alee pietonală pe malul lacului Techirghiol. Vrem să mai implementăm un proiect care are în vedere reabilitarea, anveloparea şi consolidarea clădirii primăriei. Eu, personal, doresc să mulţumesc pe această cale tuturor consilierilor locali ai oraşului Techirghiol care au înţeles nevoile localităţii şi au votat acest buget”, a declarat Iulian Soceanu.
De asemenea, mai există câteva proiecte de interes în Techirghiol, cum ar fi lucrările de reabilitare a trotuarelor din strada Nicolae Bălcescu şi achiziţia unui terminal de tip info-chioşc care să cuprindă şi o aplicaţie informatică pentru plăţile taxelor şi impozitelor locale.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei