Cum vrea Victor Ponta să împartă România

de Carmen MOCANU Joi, 13 Septembrie 2012 405
Premierul Victor Ponta dorește ca anul viitor să se aprobe reforma constituțională și administrativ-teritorială a României, în 2013 urmând să se consemneze "prima reformă importantă de după anul 1968".
"Regiunile trebuie să primească recunoaștere în Constituție, păstrând județele actuale. Chiar cred că județele actuale trebuie să rămână. Regiunile vor fi deasupra. Asta nu înseamnă mai multă birocrație. 1 ianuarie 2014, atunci când începem noul exercițiu financiar, trebuie să ne găsească cu regiuni, cu un singur minister pentru acestea. Nu prea înțeleg rolul Ministerului Dezvoltării Regionale dacă vom avea regiuni", a spus primul-ministru, potrivit Agerpres.
Victor Ponta a recunoscut că descentralizarea nu a avut până acum în vedere și partea financiară în perspectiva regionalizării urmând să se ia în calcul impunerea unui plafon de îndatorare pentru autoritățile județene.
Varianta PDL: Opt județe în loc de 42 câte avem acum, conduse de prefecturi
Aceasta era propunerea PDL, în 2011, pentru reorganizare. Reorganizarea administrativ teritorială a României era prezentată ca prioritatea zero a PDL.
Mărul discodiei la vremea respectivă era soarta județelor Mureș, Harghita și Covasna, în condițiile în care UDMR vrea ca aceste trei județe să reprezinte o singură regiune.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei