Deputatul Marian Cruşoveanu: "Siguranța rutieră este și va rămâne un aspect sensibil pentru România"

de Carmen MOCANU Marţi, 23 Aprilie 2024 1915
Parlamentarul constănțean Marian Crușoveanu, de la PNL, a transmis că, în cadrul plenului Camerei Deputaților, a avut oportunitatea să clarifice și să aducă modificări importante în ceea ce privește inspecția tehnică periodică a ”vehiculelor lente”.
Astfel, s-a decis exceptarea de la obligativitatea efectuării acestei inspecții pentru vehiculele cu o viteză maximă constructivă de până la 25 km/h. Această măsură vine în sprijinul deținătorilor acestor vehicule, simplificând procesul birocratic pentru un număr redus de autovehicule.
„În paralel, prin același act normativ, s-a introdus obligativitatea efectuării inspecției tehnice periodice la fiecare 6 luni, pentru toate autovehiculele utilizate în activitatea de RENT CAR. Scopul acestei măsuri este de a asigura un nivel ridicat de siguranță în transportul public, atât pentru clienți, cât și pentru cei care desfășoară această activitate. Siguranța rutieră este și va rămâne un aspect sensibil pentru România, care necesită o atenție sporită din partea noastră, a membrilor Parlamentului.
Din această poziție, voi continua să sprijin demersurile care vizează îmbunătățirea și sporirea condițiilor de siguranță pentru toți participanții în trafic”, a transmis deputatul constănţean Marian Cruşoveanu.
Pe de altă parte, el a precizat că a fost semnat proiectul de lege, prin care se propune ca autovehiculele folosite pentru controlul traficului, echipate cu dispozitive de măsurare a vitezei, să fie poziționate în mod vizibil și să prezinte însemnele distinctive ale Poliției Rutiere. Mai mult, este interzisă utilizarea acestor dispozitive în mașini neinscripționate și folosite de polițiștii care nu poartă uniforme cu însemnele corespunzătoare, pentru mașinile dotate cu radare, folosite, atât în mișcare, cât și staționar. De asemenea, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor sunt atribuțiile directe ale polițiștilor rutieri sau, în cazul punctelor de frontieră, ale polițiștilor de frontieră, care sunt obligați să poarte uniforme cu însemne distinctive.
„În loc ca participanții în trafic să fie vânați, mai bine sunt responsabilizați, în vederea adoptării unei atitudini corecte și civilizate în trafic. Eu susțin necesitatea unei discipline în trafic, promovând educația rutieră în detrimentul unei aplicări excesive a legii. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat anul trecut și află în analiză, în comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților”, a explicat parlamentarul constănţean.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei