Punct de vedere Dialog sau șantaj?

de Cuget Liber Luni, 05 Martie 2012 1148
În România, discursurile absurde și dârze, aproape la limita imbecilismului, sunt ceva normal. Liderii opoziției ies la rampă aproape zilnic pentru a mai da cu bâta în orice nu le convine, fie că este logic sau nu. Ultima astfel de ieșire aparține lui Crin Antonescu, șeful de la PNL, care vrea ca prima preocupare a șefului guvernului să fie dialogul cu opoziția. De fapt, dacă extrapolăm acest fapt, dl. Antonescu își dorește ca guvernul să fie un fel de rampă de comunicare a domniei sale, fără niciun alt motiv de existență decât a da apă la moară șantajului opoziției, deghizat în dialog. Un lucru e cert - opoziția nu vrea dialog. Dacă ar fi vrut dialog, ar fi discutat în mod concret despre temeiul pentru care a decis să nu se mai prezinte în Parlament, ar fi vorbit despre realizările ei în ultimul an. Avem o opoziție de șantajiști, politicieni care preferă să își ia jucăriile și să plece atunci când ceva nu le convine, o opoziție care ar prefera să împiedice orice activitate pentru a-și vedea de interesele proprii, decât pentru a rezolva ceva din haosul național la care sunt părtași și făptași. Nu, clar nu avem un guvern desăvârșit, puterea are mult de lucrat, mai ales la capitolul comunicare, însă opoziția ne arată deja cum ar putea să arate un mandat alături de ei. Se simte un miros de tiranie în aer. Protestele au încetat. Unele posturi de televiziune afiliate opoziției arată 10 oameni într-o piață în București strigând diverse lucruri. Ocupă trei sferturi din ecran cu asta. Aceleași televiziuni uită să aducă aminte de faptul că niciun parlamentar al opoziției nu a mai lucrat în ultimele luni, iar cei care i-au votat să îi reprezinte sunt reprezentați de niște chiulangii. Mascată printr-o febră revoluționară, se află o dorință de a prelua puterea în mod nelegitim. Dacă USL ar fi fost așa de sigură că nu va avea probleme la alegeri în noiembrie, nu ar fi inițiat și participat la unul dintre cele mai ieftine circuri din istoria post-decembristă a României. Însă ei au o frică, una destul de normală - românii știu foarte bine cum a fost pe vremea lui Năstase, mulți dintre ei sunt sătuli de aceleași minciuni, de aceiași baroni și de același discurs. Ar fi fost timpul ca opoziția să fie onestă, ar fi fost timpul ca politica să fie făcută cu demnitate. Marius NICOLESCU
Taguri

Comentează știrea

Cetateanul siderat
5 martie 2012
Nesimtire inimaginabila a opozitiei

Acum se vede foarte clar ca opozitia nu are alt interes decat cel personal,de imbogatire si jaf.Nu vin cu solutii concrete si uita ca noi facem foame si traim la limita subzistentei. Sunt alaturi de Nastase si toti hotii la drumul mare asa cum declara ciuma bubonica Iliescu.A continua in acelasi registru de minciuna si dezinformare se cheama iresponsabilitate si nesimtire maxima !Bun articolul,felicitari ! Fara a face politica sau sa beneficiez intr-un fel de pe urma ei ,exprim aceleasi ganduri .ROMANIA TREZESTE-TE ! DESTEAPTA-TE ROMANE !

rex
8 martie 2012
nesimtirea puterii

Mai baiatule, de ce nu spui de furtul voturilor facut de roberta , de trecerea motiunilor de cenzura cu 0 voturi pentru , deoarece puterea i-a inlantuit de scaune pe parlamentari si de toate iesirele ironice si nesimtite ale alesilor puterii. De ce nu scrii tu de marlania lui basescu care este fac-totum (presedinte, prim ministru, procuror sef etc), astea nu se vad in redactia voastra.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei