Doi oficiali americani, în vizită la Primăria Cernavodă

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 24 Mai 2024 269
La începutul acestei săptămâni, în contextul organizării la București a evenimentului „Black Sea Defense and Aerospace”, doi oficiali americani, respectiv Christopher Townsend, președintele Ligii Navale a Statelor Unite, și comandantul bazei NATO de la Mihail Kogălniceanu, Kesler Weaver Jr., dar și Teodor Patrichi, președinte Regiunea Europa, au vizitat portul Cernavodă și Centrala Nucleară.
Evenimentul a fost ocazionat de invitația reprezentanților autorității locale, Liviu-Cristian Negoiţă, în calitate de primar, și Șerif Cîrjali, viceprimar, care au organizat ulterior o întâlnire la Primăria Cernavodă. Prilej cu care au evidențiat importanța strategică în contextul geo-politic actual al portului Cernavodă și a Centralei Nucleare, subliniindu-se și rolul economic pe care orașul îl poate avea, rol avantajat și de poziția sa pe malul drept al Dunării, imediat în aval de accesul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră.
În cadrul întâlnirii au fost dezbătute și alte teme de interes local, care țin de atragerea de noi investiții și investitori interesați de crearea de noi locuri de muncă, în vederea dezvoltării continue a orașului.
A fost subliniat și faptul că orașul Cernavodă este poarta de intrare în județul Constanța, situat între baza militară NATO și baza aeriană Fetești, fapt ce îi conferă o poziție strategică din acest punct de vedere.
La finalul întâlnirii, oaspeții s-au arătat extrem de încântați de vizita efectuată și mai ales de gazde și au garantat faptul că vor reveni cu mare plăcere ori de câte ori vor fi invitați și cu alte prilejuri.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei