Bani mai mulți pentru persoanele cu handicap. De când vor intra în posesia noilor sume

de Madalina PETRESCU Vineri, 24 Mai 2024 3698
Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, 23 mai, majorarea indemnizaţiilor lunare pentru copiii şi adulţii cu handicap grav.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, indemnizația va fi majorată din luna iunie cu 66 lei.

Majorarea aplicată din luna iunie se va plăti efectiv în luna iulie. Creşterea va fi de 10 puncte procentuale din Indicatorul Social de Referinţă, potrivit Agerpres.

A doua creștere din an

Un număr de 389.000 de persoane vor beneficia de prevederile acestei ordonanţe, dintre acestea 48.800 sunt copiii.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că este a doua creştere din acest an a indemnizaţiilor lunare destinate persoanelor cu handicap grav. Prima majorare a fost aplicată în luna ianuarie.

„Pentru adultul cu handicap grav, indemnizaţia lunară va creşte de la 70% la 80% din indicatorul social de referinţă (ISR), respectiv în termeni nominali de la 463 de lei la 529 de lei. Ca termen de comparaţie, în luna ianuarie, acesta era de 419 lei. Prin urmare, vorbim de o majorare netă cu 110 lei în primele şase luni ale acestui an. Pentru copilul cu handicap grav, indemnizaţia lunară va creşte de la 60% la 70% din ISR, respectiv de la 397 de lei la 463 de lei, iar termenul de referinţă din ianuarie era de 359 de lei. Vorbim aşadar de o majorare netă în şase luni de zile cu 104 lei”, a declarat Mihai Constantin.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei