Elena Udrea propune eliminarea funcției de prim-vicepreședinte la PDL

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 23 Februarie 2013 241
Democrat-liberala Elena Udrea propune, în moțiunea cu care va candida la șefia PDL, o structură de conducere mai simplă, mai flexibilă și mai adaptată obiectivului de energizare a partidului, prin eliminarea funcției de prim-vicepreședinte, păstrarea secretarului general, a opt vicepreședinți regionali, a opt vicepreședinți politici și a opt secretari executivi.
"Dezvolt un program pentru schimbarea și înnoirea PDL. Vreau ca partidul să iasă din birouri și să revină din nou în stradă, printre oameni. E mai important ca niciodată ca PDL să facă politică printre oameni, nu închiși în sediul din Modrogan. Propun o altă structură de conducere: mai simplă, mai flexibilă și mai adaptată obiectivului de energizare a partidului. Propun eliminarea funcțiilor de prim-vicepreședinte din structura de conducere, păstrarea secretarului general, a opt vicepreședinți regionali, a opt vicepreședinți politici și a opt secretari executivi", se arată în moțiunea democrat-liberalei. Elena Udrea spune că o conducere flexibilă înseamnă să fie ascultate mai des filialele și să fie implicate în procesul de decizie. 
"Dacă trebuie să organizăm săptămânal Colegiul Director, atunci îl vom organiza săptămânal. Trebuie schimbată structura greoaie de acum, în care toată lumea pare reprezentată, dar majoritatea filialelor nu au un cuvânt de spus în decizii presante și importante", afirmă Elena Udrea. Nevoia Partidului Democrat Liberal de a intra în epoca post-Traian Băsescu" și nevoia PDL de a câștiga electoratul de 30 - 40 de ani sunt cele două concepte de la care spune că a pornit în redacta-rea propriei moțiuni Elena Udrea, care candidează pentru funcția de președinte al PDL. 
Taguri

Comentează știrea

Hanibal
23 februarie 2013
iesirea pe teren

Partidul nu poate iesi din birouri ci de la putere,ceea ce sa si intamplat cu PDL.Dna Udrea trebuia sa-i scoata din birou mai demult,de pe timpul cand se ocupa de organizatia din Constanta si pe care a facut-o varza in perioada grea de framantari interne datorate unora ca Banias.Atunci si in continuare,nu s-a adresat membrilor de partid,nu i-a consultat si s-a rezumat a "rezolva" sitatia tot cu cei care nu iesisera din birouri decat ca sa cumpere voturile cu mesele oferite ca retaurante.Asa cum nimeni pana acum n-a vazut la organizatia municipala pe cineva din conducerea judeteana si la judet din partea conducerii de la Bucuresti,nici de acum incolo nu va vedea.iesirea pe teren. in propria ograda trebuie prevazuta ca obligatorie in statut si regulamentul de functionare,cu activitati de indrumare si control obligatorii,cum de fapt se prevede si acum in acestea dar nu se respecta.Si mai este ceva.Sa se inceapa mai intai cu obligativitatea "intrarii" in birouri,sa se organizeze activitatea si raspunderea fiecarui membru din conducere.Acum,ca si intotdeauna , sediul PDL este mai tot timpul pustiu.Nu exista nici un fel de activitate atractiva.Lipseste controlul si tragerea la raspundere a liderilor organizatiei din partea mebrilor de partid.Organizatiile interne au activitati formale.Nimeni nu stie daca exista planuri de activitate cu sarcini si termene de executie,cu obligativitatea informarii membrilor de partid asupra realizarii acestora.Ca sa iesi in strada,trebuie sa ai cu cine sa iesi,si mai ales sa sti ce sa faci.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei