Elevii care studiază limba turcă, premiați de UDTR și ISJ

de Carmen MOCANU Luni, 13 Iunie 2016 834
Uniunea Democrată Turcă din România și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au organizat în data de 11 iunie, cea de a III-a ediție a concursului "Frumoasa mea limbă maternă"-"Ana Dilim Guzel Turkcem". Concursul a reunit 71 de elevi care studiază limba turcă maternă în școlile din județul Constanta. 

Juriul a fost format din: Urfet Sachir-poet, Veronica Nedelcu-lector univ.dr. -Facultatea de Litere, Universitatea "Ovidius " Constanța, Murat Actuan-consilier, Direcția Județeană pentru Cultură, Derya Halil-Radio T și Okan Demir-profesor, Centrul Cultural Turc "Yunus Emre " Constanța. UDTR a acordat 20 de premii elevilor care au concurat la secțiunile: recitare în limba turcă maternă, interpretare vocală și interpretare instrumentală.

Clasamentul concursului a fost următorul:

La secțiunea Recitare, clasele 0-IV, premiul I a fost adjudecat de Koșkan Melisa, clasa.a lV-a, de la Școala Gimnazială Nr.30 ,,Ghe.Țiteica –Constanța-prof Iomer Subihan, premiul II a fost obținut de Musledin Melek –cls. l, Școala Gimnazială Nr.24 "Ion Jalea"-C-ta prof.Einali Aimer și premiul III de Yildiz Tayyip-clasa pregătitoare Colegiul Național "K. Atatürk" din Medgidia, prof. Omür Yilmaz.
La secțíunea- Recitare- clasele V-VIII, locul I a fost ocupat de Fucigi Mustafa, clasa a VI-a, Școala nr.1 Valu lui Traian, locul II de Husein Nur din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială nr.30 ,,Ghe. Țiteica"- prof. Iomer Subihan și premiul III de Yildirim Melisa clasa a V-a, Colegiul Național Pedagogic "C-tin Brătescu", prof. Iomer Subihan.
La secțiunea- Recitare - clasele IX-XII, premiul I a fost câștigat de Sercan Aleyna, clasa a X-a, Colegiul Național "Kemal Atatürk" , profesor Muhammet Bulbul la egalitate cu Kaser Akdag din clasa a X-a de la același liceu, premiul II de Apti Elif, clasa a IX-a de la Liceul Teoretic "Emil Palade", prof. Iomer Subihan și premiul III, Menagi Daria Melisa, clasa a IX-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", prof. Subihan Iomer.
La secțiunea Interpretare vocală, pe locul I s-a clasat Paraschiva Daniela, clasa a IX-a Colegiul Național "Kemal Atatürk"prof. Abdulvahap Uluata, pe locul II Alessya Duran Selma, clasa a VII-a Școala Gimnazială nr.30" Ghe. Țițeica",prof. Subihan Iomer și locul III, la egalitate, Apti Meral și Andreea Popa, clasa a III-a Liceul Tehnologic "N. Dumitrescu", Cumpăna, prof. Musledin Firdes.
La secțiunea- Interpretare instrumentală, premiul I a fost câștigat de Gemil Berkant, clasa a V-a Școala Nr. 1 Tuzla, mandolina prof. Gemil Meral și Robert Ismail Colegiul Național "Kemal Atatürk" prof. Abdulvahap Uluata, premiul II de Yildirim Melisa, clasa a V-a Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și premiul III, Musledin Melek, clasa I, Școala Gimnazială nr.24 "Ion Jalea", prof. Alev Gafar.
La eveniment au fost prezenți: președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, secretarul de stat Aledin Amet, subprefectul Levent Accoium, Bari Gevat, presedintele comisiei de învățământ a UDTTMR și inspectorul școlar de specialitate, prof. Icbal Anefi. La eveniment a participat și Murat Yalcin-Viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța. Concursul a fost oganizat de comisiile de învățământ și cultură împreună cu ISJ Constanța.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei