Eugen Tomac, Cătălin Drulă și Ludovic Orban, la Școala de vară a PMP, de la Mamaia

de Madalina PETRESCU Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 1060
Liderii PMP, USR și Forța Dreptei s-au reunit la un hotel din Stațiunea Mamaia, unde se desfășoară până duminică, Scoala de Vară a Organizației de Tineret a Partidului Mișcarea Populară.
La sesiuni este prezentă și Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a îndemnat, sâmbătă, pe participanţii la Şcoala de Vară să se organizeze într-un pol de dreapta constituit alături de USR şi Forţa Dreptei, “pentru a da o nouă şansă României”.

“Trebuie să ne organizăm foarte bine împreună cu ceilalţi viitori parteneri pentru a da o nouă şansă României. (…) Sunt absolut convins că PMP, împreună cu USR, Forţa Dreptei şi cu alţi oameni de bună credinţă din această ţară pot construi o alternativă. Majoritatea românilor implicaţi, români care plătesc taxe şi impozite, vor ca această ţară să dispară din clasamentele umilitoare ale Uniunii Europene. Noi nu suntem o naţiune leneşă, noi suntem o naţiune mare, suntem 30 de milioane de români, 15 în ţară şi 15 afară. (…) Este nevoie de mai multă implicare din partea politicienilor cărora le pasă de această ţară (…) Obligaţia noastră este să lăsăm PSD-ul fără nimic şi putem face acest lucru doar dacă ne vom mobiliza, ne vom implica şi vom strânge rândurile”, a afirmat Tomac la Şcoala de Vară a Organizaţiei de Tineret a PMP.

El l-a acuzat pe preşedintele Iohannis ca “a abandonat electoratul de dreapta” şi că a numit mai mulţi premieri de la PSD decât Ion Iliescu.
Tomac a criticat PSD şi consideră că acest partid “trebuie trimis în 2024 într-o lungă opoziţie”.

“Trebuie să muncim şi să avem încredere că ne putem organiza astfel încât să-i convingem pe români că aceste practici (…) şi corupţii, oameni care se confundă cu statul, care confundă instituţiile cu numele lor (…) nu au ce oferi nou, bun şi de perspectivă ceva României. Ei lucrează doar pentru ei şi vor o Românie doar pentru ei. De aceea, este foarte important să conştientizăm că avem de partea noastră cel mai important aliat: electoratul de dreapta care este mult mai mare decât electoratul de stânga, dar este extrem de pretenţios. Te sancţionează fără să clipească dacă nu eşti credibil şi convingător. De aceea, mă bucur că USR a venit cu această propunere de a încerca să coalizăm toate partidele de dreapta, toţi oamenii de bună credinţă de dreapta, toate vocile puternice de dreapta, într un singur proiect pentru a-i convinge pe cetăţenii români că România nu va rămâne pradă PSD mai departe. PNL singur, nesilit de nimeni, s-a urcat în remorca PSD şi vă garantez că acolo va rămâne. (…) Trebuie să avem mai mult curaj să începem să-i convingem pe români să se uite cu mai multă speranţă spre un nou pol de dreapta, care sunt sigur că va oferi o alternativă solidă şi credibilă la ceea ce reprezintă actuala coaliţie”, a adăugat Tomac.

El a atras atenţia că “AUR este deghizarea perfectă pentru a promova în mod agresiv toate mesajele lui Putin” şi că românii “se vor lumina” şi în privinţa acestui “proiect toxic”.

“AUR este un partid care se identifică 100% cu mesajele Kremlinului, împotriva Uniunii Europene, în mod fals din voce tot felul de teme, minte şi încearcă prin dezinformare să manipuleze cetăţenii. Se vor lumina românii şi în ceea ce priveşte acest proiect toxic. Important este ca noi să ne organizăm”, a subliniat Tomac.

“Noi avem nevoie de această alternativă care să ofere o perspectivă sănătoasă, de dezvoltare pentru ţară, o alternativă care să asculte mediul de afaceri, o alternativă care să nu şi bată joc de banul public, o alternativă care să ofere o perspectivă europeană şi euroatlantică României. România are nevoie în continuare de Parteneriatul Strategic pe care îl avem cu Statele Unite ale Americii (…) România la ora actuală se mişcă ca o corabie fără busolă. Ori noi ştim exact de ce ne-am organizat, de ce facem politică şi de ce ne dorim ca o dreaptă unită anul viitor să lase PSD-ul fără nimic, să trimită PNL acolo unde este locul şi să i ofere ţării un viitor strălucit pe care îl merită”, a mai spus Tomac.

Prezent la sesiunea de discuții, președintele USR, Cătălin Drulă salută parteneriatul dreptei democrate.


„Alături de dumneavoastră am găsit un parteneriat. Ne uneşte un scop mai mare şi vreau să construim pentru 2024 această mişcare care să dea României o soluţie reală, această construcţie pe care o facem împreună pentru anul 2024. Pentru a oferi românilor o alternativă şi a le reda încrederea în politică, de a le reda românilor, împreună, această speranţă”, a spus Cătălin Drulă, preşedintele USR.

De asemenea, Cătălin Drulă a afirmat că actuala guvernare PSD-PNL a adus economia românească în pragul dezastrului, iar creşterea taxelor şi a impozitelor pentru cei care muncesc şi care produc valoare adăugată nu este o soluţie viabilă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei