Infrastructura din Techirghiol, dezvoltată de administraţia locală. „Am realizat mai multe obiective”

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 12 Iulie 2023 1351
Dezvoltarea oraşului Techirghiol continuă săptămână de săptămână. Primarul Iulian Soceanu a reuşit să finalizeze un proiect extrem de important pentru comunitatea pe care o administrează. Este vorba despre proiectul „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare a Străzii Lacului, zona Nenicu Stoian”.
Practic, această stradă a fost modernizată pentru ca turiştii să dispună de tot confortul de care au nevoie atunci când vor să ajungă pe malul lacului.
„La sfârşitul săptămânii trecute am susţinut conferinţa de finalizare a proiectului – Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico edilitare a Străzii Lacului – zona Nenciu Stoian. Prin acest proiect s-au realizat mai multe obiective cum ar fi asfaltarea Străzii Lacului pe o lungime de 1,3 kilometri, înfiinţarea de trotuare pe toată lungimea străzii şi echiparea străzii cu reţele de apă şi canalizare şi două staţii de pompare. De asemenea, ne-am ocupat de înfiinţarea iluminatului public cu sisteme foto-voltaice, de dotarea străzii cu coşuri de gunoi şi de plantarea a peste 120 de platani. Finalizarea acestui proiect duce la dezvoltarea unei noi zone turistice în staţiunea noastră prin construirea de noi centre balneare, noi spaţii de cazare moderne şi crearea de locuri de muncă. Valoarea proiectului finanțat din fonduri europene este de aproximativ 11 milioane de lei din care contribuția de la bugetul local de doar 0,4 milioane lei. Doresc să mulţumesc colegilor din primărie, colegilor din Consiliul Local şi tuturor colaboratorilor pentru finalizarea acestui proiect. Primăria oraşului Techirghiol a reuşit să atragă în acest exerciţiu financiar peste 11 milioane de euro, asta reprezentând aproximativ 1300 de euro pe cap de locuitor”, a declarat Iulian Soceanu.
Totodată, primarul a vorbit şi despre infrastructura pe care a creat-o la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol. El este de părere că elevii au reuşit să obţină note admirabile la examenele naţionale datorită condiţiilor excelente în care aceştia s-au putut pregăti.
„În primul rând doresc să îi felicit pe cei care au promovat examenele naţionale şi să îi încurajez pe ceilalţi să continue studiul pentru aceste examene. De asemenea, doresc să le mulţumesc cadrelor didactice pentru implicarea în pregătirea elevilor pentru aceste examene. Iată că după investiţiile făcute în partea de infrastructură şcolară încep să apară şi primele rezultate. Îmi doresc să continuăm împreună pe acest drum şi îi asigur pe elevi, părinţi şi profesori de tot suportul logistic pentru a avea cele mai bune condiţii de studiu. Doresc pe această cale să le transmit copiilor şi părinţilor să urmeze cursurile liceale în cadrul Liceului Teoretic Emil Racoviţă. Avem cea mai bună infrastructură şcolară, avem cadre didactice dedicate elevilor şi începem să avem rezultate din ce în ce mai bune la examenele naţionale”, a mai spus Iulian Soceanu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei