Iohannis, amendat de CNCD cu 2.000 de lei pentru că a folosit expresia "penali"

de Carmen MOCANU Joi, 10 Mai 2018 195
Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Decizia a fost luată după ce șeful statului a folosit apelativul "penali" referindu-se la anumiți lideri politici.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a considerat, ieri, cu majoritate de 5-4, că termenul "penali" folosit de președintele Klaus Iohannis depășește limita libertății de exprimare. Drept urmare, șeful statului a fost amendat cu 2.000 de lei.

"Utilizarea termenului «penali» de președintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnați, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4", se precizează într-un comunicat al CNCD. 

În cazul șefei DNA, CNCD a respins plângerea. Laura Codruța Kovesi a folosit exprimarea "festivalul inculpaților". Ambele sesizări au fost făcute de site-ul luju.ro (Lumea Justiției).

"Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte: niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună", a declarat șeful statului, Klaus Iohannis, la data de 15 februarie 2018.

În context, atât Klaus Iohannis, cât și Laura Codruța Kovesi au făcut declarații și au comentat înregistrările date publicității de fostul deputat Vlad Cosma, care susține că procurorii de la DNA Ploiești "fabrică" probe.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, ieri, după ce a fost amendat de CNCD pentru că a folosit cuvântul "penali" pentru a-i numi pe politicienii care au probleme în justiție. Iohannis a spus că este vorba despre o decizie politică, pe care o va contesta în instanță.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei