La Valu lui Traian va fi construit cel mai mare complex sportiv din judeţ. "Vorbim despre un proiect grandios"

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 30 Septembrie 2022 2758
Un judeţ bine dezvoltat este acela care este dotat cu infrastructură de ultimă oră în ceea ce priveşte asfaltarea, sistemul de canalizare, igienizarea sau construcţia de baze sportive. Acest ultim exemplu este valabil şi pentru judeţul Constanţa, mai exact pentru localitatea Valu lui Traian, comună care este administrată aşa cum se poate mai bine de primarul Florin Mitroi.
Edilul din Valu lui Traian a anunţat în premieră că va construi în localitatea pe care o conduce cea mai mare bază sportivă din judeţul Constanţa. La prima audiţie poate părea ceva de domeniul SF, însă Florin Mitroi ne-a dat asigurări că nu se exagerează cu nimic.
„Aşa cum am obişnuit pe toată lumea să avem proiecte finalizate sau în curs de desfăşurare pentru bunăstarea cetăţenilor noştri, iată că venim acum cu un proiect la nivel macro. Este vorba despre un complex sportiv care va atinge standardele europene. Va fi, categoric, cel mai mare centru sportiv aflat pe raza judeţului Constanţa. Vorbim despre un proiect grandios. Acest complex va fi dotat cu un super bazin de înot, cu o sală de fitness multifuncţională şi cu o sală pentru tenis de masă, acolo unde cei mai buni sportivi ai judeţului se pot antrena. Vor exista, de asemenea, ateliere multifuncţionale, pentru pictură, sculptură şi desen. Tinerii se vor putea delecta în câteva săli de dans modern, contemporan şi de balet. Nu îi vom neglija nici pe cei mici, astfel că acest complex va fi dotat şi cu un loc de joacă ridicat la standarde înalte. Vor fi mai multe birouri, vestiare şi grupuri sanitare care vor asigura igiena de cea mai bună calitate. De asemenea, baza sportivă va fi dotată cu lift, terasă exterioară, terenuri de minifotbal şi terenuri de tenis de câmp. Ne dorim din tot sufletul ca tinerii vălureni, dar şi restul locuitorilor comunei să aibă un stil de viaţă mai sănătos şi un loc în care să se recreeze”, a declarat Florin Mitroi.
Primăria din Valu lui Traian continuă să investească în infrastructura locală, astfel că recent a fost asfaltată strada „Constanţei”, mai exact segmentul dintre strada „Traian” şi blocurile ANL.
Acest proiect a putut fi realizat cu ajutorul fondurilor europene prin program FADR şi totodată a fost confinanţat cu ajutorul bugetului local. Valoarea totală a lucrărilor la această stradă este de 619.296 lei fără TVA.
Această stradă va reprezenta practic calea de acces către actuala sală de sport a localităţii şi către Complexul Sportiv despre care am amintit la începutul materialului.
Baza sportivă va fi amplasată pe strada „Stadion”, iar pentru acest obiectiv execuţia va începe în primăvara anului 2023 ca urmare a finalizării procedurilor de contractare.
Clădirea va avea un demisol parter plus două etaje, iar suprafaţa construită propusă este de 1.026,78 mp. Valoarea estimată a grandiosului proiect este de 25.908.615,40 lei, cu tot cu TVA.

Taguri

Comentează știrea

Eleonora
30 octombrie 2022
Valul lui Traian

Felicitari dle Mitroi.Ca realizati ceva deosebit si foarte necesar pentru o natiune,pentru o dezvoltare.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei