Marcel Ciolacu, despre companiile româneşti: „Asta face diferenţa”

de Mircea GHIȚĂ Luni, 11 Martie 2024 115
Miza pe care Guvernul a pus-o anul trecut pe investiţii începe să facă diferenţa în favoarea companiilor româneşti, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, acesta subliniind că România a avut în 2023 cele mai mari investiţii nete în economie de după Revoluţie: 38,3 miliarde euro.
„În 2023 am avut cele mai mari investiţii nete în economie de după Revoluţie: 38,3 miliarde euro. Cu 8 miliarde în plus faţă de 2022! Miza pe care am pus-o anul trecut pe investiţii începe să facă diferenţa în favoarea companiilor româneşti! Pe lângă investiţiile publice fără precedent, am susţinut companiile locale cu mecanisme de sprijin extins, prin scheme de ajutor de stat, granturi şi garanţii pentru credite. Astfel, am ajutat mediul de afaceri să deruleze investiţii private care au produs dezvoltare economică şi socială. Împreună, stat şi mediu privat, am ajuns la investiţii de aproape 12% din PIB”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.
Premierul subliniază că acesta este traseul corect al creşterii economice a României.
„Asta înseamnă afaceri în creştere, profituri robuste şi venituri suplimentare la buget. Sunt bani pe care îi reinvestim în acest an în economia noastră şi cu care creştem veniturile românilor, salariaţi şi pensionari”, a mai afirmat Ciolacu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei