Ministerul Muncii pregătește o strategie pentru combaterea sărăciei

de Carmen MOCANU Luni, 12 August 2013 101
Guvernul pregătește o strategie pentru combaterea sărăciei, iar România s-a angajat ca până în anul 2020 să aibă cu 580.000 mai puțini săraci, a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Codrin Scutaru.
"Am adus combaterea sărăciei, după mai bine de nouă ani, în prim-planul agendei politice guvernamentale. Ministerul Muncii pre-gătește o strategie pentru combaterea sărăciei care se va oglindi în perioada de guvernare 2014-2020. Este o condiționalitate a acordului cu Uniunea Europenă, iar combaterea sărăciei este astăzi o prioritate strategică pentru Guvernul României", a spus Scutaru.
El a adăugat că România s-a angajat ca până în anul 2020 să aibă cu 580.000 mai puțini săraci.
"Prin această strategie vom readuce oamenii săraci în zona incluziunii sociale, vom identifica zonele către care se vor duce banii europeni din zonele sociale, grupurile vulnerabile și va exista o proiectare în exercițiul bugetar pe 2014- 2020 pentru acest lucru. Strategia se va orienta către grupurile vulnerabile, către persoane cu handicap, către persoane aflate în comunități sărace, către vârstnici, familii monoparentale, femei victime ale violenței domestice, către romi și către copii", a precizat Scutaru.
Potrivit acestuia, Guvernul a reușit să atragă 50 de milioane de euro bani europeni pe domeniul asistenței sociale, pentru realizarea indicatorilor de performanță din sistem. 
Taguri

Comentează știrea

Dan
12 august 2013
Pa,la munte si pu, la mare!

Daca e cineva care crede ca se va imbunatati nivelul de viata in Romania atata incat sa fie chiar simtit de oameni,chiar si pana in 2020 sa iasa in strada si sa-i faca si pe altii mai optimisti! Eu zic ca sigur fara o atitudine clara a tuturor locuitorilor tarii fata de situatia in ansamblul ei,cu politica,economie,educatie si altele,cu totul,nu va fi decat dizolvarea tarii in continuare. Grecii nu,polonezii nu,cehii nu,romanii da,se vor dizolva,vor fi totalmente spulberati din interior.., pentru ca nu suntem ca grecii si ceilalti!!!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei