Forța Civică Constanța susține proiectul "Aducem Basarabia Acasă"

de Carmen MOCANU Luni, 12 August 2013 219
Organizația Municipală Constanța a Partidului Forța Civică s-a alăturat campaniei de strângere de semnături în vederea promovării proiectului de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României.
Derulată sub egida Asociației Tinerilor pentru România, campania "Aducem Basarabia Acasă" vizează strângerea unui număr de 100.000 de semnături la nivelul întregii țări pentru promovarea unui act normativ ale cărui principale obiective sunt: obținerea mai ușoară a vizelor de către românii de peste Prut (acum au nevoie de 500 euro într-un cont bancar și invitație), facilitarea accesului cetățenilor Republicii Moldova pe piața muncii din România, alocarea unui număr substanțial de burse pentru elevii și studenții originari din Republica Moldova, înființarea unei instituții cu personalitate juridică pentru gestionarea relațiilor cu Republica Moldova, care să trateze relația bilaterală ca pe o prioritate națională.
În acest sens, membrii din cadrul Biroului Permanent Municipal Constanța al Forței Civice au semnat pentru susținerea proiectului de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României.
"Salut și susțin orice fel de inițiativă care înseamnă mai multe drepturi pentru frații noștri de peste Prut. Nu trebuie să uităm niciodată că cetățenii Republicii Moldova sunt români iar pământul Basarabiei este pământ românesc. Chiar dacă astăzi, printr-o nedreptate a istoriei, România și Republica Moldova sunt despărțite de o graniță artificială, cele două popoare sunt de fapt unul singur: au aceeași inimă și același suflet național, vorbesc aceeași limbă și trăiesc pe același pământ românesc. Mă bucur să văd că tineri independenți politic au decis să se implice și să ducă mai departe dezideratul românilor de pe ambele maluri ale Prutului: Aducem Basarabia Acasă! Cred cu tărie că viitorul este al tuturor tinerilor responsabili, cu sau fără apartenență politică, deciși să schimbe lucrurile", a declarat Mihai Petre, președintele Organizației Municipale a Forței Civice Constanța. 
Taguri

Comentează știrea

Radu
12 august 2013
Da sa treaca ei la treaba!

E o moda ca toti netotii sa ia initiative cretinoide si apoi,normal ca romanii sunt indemnati sau obligati prin legi la fel de cretine sa treaca la lucru.Nici unul din initiatori nu plateste intr-un fel pentru munca in zadar,chiar pentru pierderi de orice natura.Sa iei initiative de fapt din ecourile zicerilor unui bine cunoscut mare bou national e simplu.Ia sa mearga ei in Basarabia si sa faca acolo propaganda,sa vedem cati moldoveni vor sa se alipeasca la saracie si hotie nu mai mica decat la ei ?!

Constanteanul
12 august 2013
Cerceteaza si vei afla ...

Radule, daca te-ai fi informat ai fi vazut si tu ca si in Rep.Moldova se fac astfel de actiuni. Si ei doresc aceasta alipire. Bineinteles nu toti, cum si in Romania exista persoane care nu doresc acest lucru. Unii vorbesc sa se afle in treaba, altii vorbesc de plictiseala, altii de invidie ... tu de ce vorbesti in legatura cu un subiect pe care nu il cercetezi cu deamanuntul ?

Răspuns la: Da sa treaca ei la treaba!
Adăugat de : Radu, 12 august 2013
E o moda ca toti netotii sa ia initiative cretinoide si apoi,normal ca romanii sunt indemnati sau obligati prin legi la fel de cretine sa treaca la...

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei