Ministrul Angel Tîlvăr: „Experienţa dramatică a Ucrainei ne arată că apărarea începe de acasă”

de Mircea GHIȚĂ Joi, 20 Iulie 2023 93
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a declarat joi, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că experienţa dramatică a Ucrainei arată că apărarea începe de acasă, de aceea Armata României desfăşoară cel mai ambiţios program de modernizare din istoria sa.
În mesajul său, ministrul Tîlvăr aduce un omagiu eroilor aviatori români, căzuţi la datorie de-a lungul timpului, în misiuni de luptă sau de antrenament.
„În 2023, cinstim Forţele Aeriene Române şi pe toţi cei care au activat sau îşi desfăşoară activitatea în această categorie de forţe a Armatei României, la împlinirea a 110 ani de la înfiinţarea Aeronauticii Militare în România. Ţara noastră a fost printre primele din lume care au înţeles potenţialul aviaţiei, iar printre pionierii aeronauticii mondiale s-au numărat şi români precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu sau Henri Coandă, care au avut contribuţii importante la scrierea primelor pagini ale fascinantei istorii a zborului umanităţii. Aducem, astăzi, un omagiu tuturor eroilor aviatori români căzuţi la datorie de-a lungul timpului, în misiuni de luptă sau de antrenament. Curajul şi sacrificiul lor nu vor fi nicicând uitate! Datorăm recunoştinţă şi profund respect tuturor generaţiilor de militari care, în ultimii 110 ani şi-au servit ţara ca aviatori şi personal aeronautic, dar şi ca apărători antiaerieni şi radiolocatorişti, luptând pentru a păstra sigur cerul României”, declară Tîlvăr.
Ministrul Apărării susţine că, în contextul războiului din Ucraina, Armata României desfăşoară cel mai ambiţios program de modernizare din istoria sa.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei