Liviu Dragnea: "Nu modificăm data alegerilor!"

de Carmen MOCANU Marţi, 12 August 2014 196
Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a calificat, ieri, drept "neserioasă" solicitarea venită din partea liderului PNL, Klaus Iohannis, cu privire la modificarea datei la care urmează să fie organizate alegerile prezidențiale.
"Încercăm să vedem care sunt motivațiile adevărate, pentru că, pe fond, este o scrisoare neserioasă. Nouă ni se pare o cerere neserioasă pentru că este o hotărâre de guvern care se încadrează în prevederile legale, iar acestea spun că alegerile se pot organiza nu mai devreme de luna precedentă lunii în care se încheie mandatul președintelui. Nu văd de ce a cerut efectiv și nu avem de gând să modificăm, pentru că sunt aceleași condiții pentru oricare dintre candidații la prezidențiale", a spus Liviu Dragnea.
Potrivit lui Dragnea, datele de 2 și, respectiv, 16 noiembrie ar fi cele mai bune pentru a-i chema pe români la urne, iar alegerile vor fi organizate în mod corect.
"Dacă facem alegerile în 2 și 16 noiembrie, după părerea domnului Iohannis, se pot frauda și dacă le facem în decembrie nu se pot frauda? Nu. Alegerile vor fi organizate în mod corect, așa cum au fost organizate și celelalte alegeri în acești doi ani. În ceea ce privește data alegerilor, eu cred că și pentru cetățeni este mai bine. Nu cred că este corect, onest din partea Guvernului să oblige românii să meargă prin nămeți la alegeri", a mai adăugat Dragnea.
Liderul PNL, Klaus Iohannis, a transmis, săptămâna trecută, Guvernului o scrisoare prin care solicita modificarea datei la care vor fi organizate alegerile prezidențiale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei