Premierul Nicolae Ciucă a bifat prima întâlnire diplomatică din 2023

de Mircea GHIȚĂ Luni, 09 Ianuarie 2023 105
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, luni la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorii în România ai Republicii Cehe, E.S. Halka Kaiserova, şi Republicii Slovace, E.S Karol Mistrik, la care a participat şi reprezentantul minorităţii cehe şi slovace în Parlamentul României, Adrian Miroslav Merka. În cursul discuţiilor, au fost examinate aspecte privind separarea reprezentării minorităţilor cehă şi slovacă din România în două entităţi distincte, cu statute proprii de funcţionare.

În schimbul de opinii a fost subliniată importanţa parcurgerii cu celeritate a etapelor procedurale conforme pentru asigurarea unei separări eficiente, care să permită reacreditarea la timp a celor două formule distincte de reprezentare şi participarea acestora la următoarele alegeri locale şi parlamentare, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul a asigurat de sprijinul Guvernului României în realizarea acestui obiectiv, arătând că procesul trebuie să asigure menţinerea calităţii de membru al celor două organizaţii a minorităţilor cehe şi slovace în Consiliul Minorităţilor Naţionale.
„Prezenţa la discuţii a ambasadorului Republicii Slovace, care se află la finalul misiunii în România, alături de ambasadorul Republicii Cehe a constituit o bună ocazie pentru trecerea în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale ale României cu cele două state. Părţile au apreciat nivelul excelent al dialogului bilateral şi au subliniat importanţa intensificării cooperării economice. Cei doi ambasadori au reasigurat de sprijinul guvernelor ceh şi slovac pentru extinderea Schengen şi aderarea României la acest spaţiu”, mai indică sursa citată.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei