Prezența fostului rege Mihai în Parlament, un eveniment fără precedent în România

de Carmen MOCANU Luni, 24 Octombrie 2011 456
Fostul rege al României Mihai se va adresa, mâine, Parlamentului de la București cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, eveniment fără precedent în România. Mihai de România este singurul supraviețuitor dintre șefii de stat din al Doilea Război Mondial.
Numeroase personalități sunt invitate să asiste la discursul care va fi rostit în fața camerelor reunite ale Parlamentului și care va reprezenta o secvență din ceremoniile organizate pentru aniversarea regelui Mihai I.
În ultimele zile, mai multe vernisaje de expoziții și lansări de carte și albume au atras numeroși admiratori ai fostului rege, care rămâne foarte popular, chiar dacă numai o mână de români mai sunt în favoarea revenirii la monarhie.
Născut la 25 octombrie 1911 și făcând parte din dinastia Hohenzollern, Mihai I a domnit în două perioade, între anii 1927 și 1930 și ulterior între anii 1940 și 1947.

Comentează știrea

Istoricul de serviciu!
24 octombrie 2011
Mihai de Romania!

...semnatara acestor randuri nu vrea sa anunte ce deja toata lumea stie! Tinta ei este alta. Sa puna tot veninul din sufletul ei in aceste randuri! Iata de ce: 1. Vorbeste de ,,fostul Rege,, ! Nu! Mihai chiar este Regele Romanilor. Chiar daca a fost silit sa abdice sub presiunea rusilor pentru ca altfel nu se putea instaura comunismul in Romnania, a ramas mai departe Rege. Nu mai este sef de stat! Asta este alta poveste. Istoria comunista s-a chinuit decenii bune sa ne invete ca Regele Mihai a foat un ,,dusman al poporului,, si acum toti cei care mai pastreaza inca in suflet reminiscante puternice ale acelor ani folosesc ostentativ sintagma ,,fostul rege,,! 2. ..chestia de la sfarsit cu ,,o mana de oameni,, este oglinda primei observatii. Stie autoarea articolului ca doar ,,o mana de oameni,, sunt in favoarea monarhiei? Si daca da, de unde?...In Romania, dupa stiinta mea, nu s-au facut nici macar sondaje pe tema asta. Bine ar fi ca cei care abordeaza aceasta tema sa se informeze si sa nu mai scrie... ca la gazeta de perete! ...In rest, vorba autoarei randurilor de sus, traiasca Republica Populara Romana!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei