Prima reacție a președintelui după anunțul remanierii guvernamentale

de Cuget Liber Joi, 18 Aprilie 2019 197
Președintele Klaus Iohannis spune că prima sa impresie este că prin remanierea guvernamentală anunțată se vrea reluarea atacului pesedist asupra justiției. "PSD pregătește o remaniere prin care vrea să întărească asaltul asupra justiției", a fost prima reacție a șefului statului. El a spus că va da premierului un răspuns la începutul săptămânii viitoare, scrie hotnews.ro
"Mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere fiindcă, de regulă, o remaniere se realizează pentru a face un guvern mai eficient. Prima impresie este că această remaniere se face ca lucrurile să mearga mai prost, ori așa ceva este inadmisibil", a afirmat președintele.
El a spus că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă, căreia i-a comunicat că îi va da un răspuns la începutul săptămânii vitoare.
Iohannis a reamintit de referendumul pe justiție convocat în 26 mai, spunând că lucrurile au început "să capete un contur trist".
"În condițiile în care am convocat referendumul, PSD pregăteste o remaniere prin care vrea să întărească asaltul asupra justitiei și acest lucru nu poate fi de bun augur", a adăugat președintele.
El a mai spus că nu a vorbit și nici nu intenționează să vorbească cu Tudorel Toader, evitând să comenteze posibilitatea unei restructurări a Guvernului.
Președintele Klaus Iohannis a făcut aceste declarații după ce i-a primit la Cotroceni pe absolvenții Institutului Național al Magistraturii, cărora le-a spus că trebuie să fie "pregătiți să faceți față presiunilor și asalturilor din partea unor politicieni asupra sistemului de justiție".
Premierul Dăncilă a anunțat miercuri, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că va avea loc o remaniere guvernamentală, fiind vizați miniștrii Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero. Au fost propuși Eugen Nicolicea pentru Justiție, Oana Florea - Fonduri europene și Liviu Tit Brăiloiu - Românii de pretutindeni.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei