Primăria Mihail Kogălniceanu implementează proiectul „Sistem inteligent de management local”

de Mircea GHIȚĂ Joi, 29 Februarie 2024 615
La începutul acestui an, primarul din comuna Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, a semnat contractul de proiectare si furnizare aferent proiectului „Sistem inteligent de management local, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța”. Investiția se realizează cu fonduri europene obținute prin Planul Național de Redresare și Rezilienţă, Componenta C10 – Fondul Local.

Primăria Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul, în urma unei licitații publice, pentru achiziția unui sistem inteligent de management local, inclusiv elaborarea proiectului tehnic de securitate și operațiuni de instalare, testare, punere în funcțiune.

Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea unui sistem inteligent de management local având în componență centru de monitorizare în timp real a situației din localitate, sistem video inteligent de monitorizare a traficului și siguranță a drumurilor publice și mobilier urban inteligent – stații de autobuz inteligente. De asemenea, contractul prevede și elaborarea proiectului tehnic de securitate și operațiuni de instalare, testare, punere în funcțiune.

Centrul de date și monitorizare în timp real a stării localității va fi dotat cu mobilier și echipamente digitale: calculator operator cu monitor, unități procesare calcul, unitate storage centralizat – imagini video și date IoT, calculator operator cu monitor, 9 monitoare 49, platforma IoT cu dispecerizare la Poliția Locală, sistem control acces; sistem detecție și avertizare anti-incendiu, sistem supraveghere video şi sistem alarmare anti-efracție.

Sistemul video inteligent de monitorizare a traficului și siguranță a drumurilor publice va fi compus din: 39 de camere video IP High Resolution – accesorizate, 12 camere video IP LPR pentru monitorizare trafic auto – accesorizate, 4 boxe rețea outdoor – Audio, 55 de platforme software – tip Video Management Software, 12 aplicații software monitorizare/clasificare traffic și LPR şi 51 de routere VPN – locații exterior.

Mobilierul urban inteligent presupune montarea a trei stații de autobuz inteligente. Durata de implementare a proiectului este de 5 luni de zile.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei