PRM a ratat intrarea în Parlament a doua oară consecutiv

de Carmen MOCANU Marţi, 11 Decembrie 2012 173
Partidul România Mare, formațiune politică reprezentată în Parlamentul European, nu a intrat în Legislativul național pentru a doua oară consecutiv, după ce la alegerile de duminică nu a reușit să treacă pragul electoral de 5%, potrivit rezultatelor prezentate marți de Biroul Electoral Central. 
PRM s-a clasat pe locul al cincilea, obținând la Camera Deputaților 92.382 voturi (1,24%), iar la Senat 109.142 voturi (1,47%).
În total, 41 de formațiuni politice și candidați independenți au participat la alegerile legislative din 9 decembrie, din care au intrat în Parlament 4 partide politice și alianțe (USL, ARD, PP-DD și UDMR) care au trecut de pragul de 5% și 18 organizații ale minorităților naționale altele decât cea maghiară, care au obținut cel puțin 10% din coeficientul electoral național, conform legislației.
Printre cele 19 competitori electorali care au ratat intrarea în Parlament se numără și Partidul Popular Maghiar din Transilvania - Erdelyi Magyar Neppart, văzut ca o alternativă la UDMR în preferințele minorității maghiare din România.
PPMT a obținut la Camera Deputaților 47.955 voturi (0,64%), iar la Senat 58.765 voturi (0,79%).
Cel mai slab clasat competitor electoral este Partidul Național Democrat Creștin, care a obținut 38 de voturi la Camera Deputaților și 132 la Senat.
De asemenea, zece candidați au participat la alegeri ca independenți, dar niciunul nu a câștigat mandatul dorit. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei